Partizan cele sezone ponavlja iste greške, Obradović upozorava: Ako neko ne shvata ovo, onda je to problem

27.05.2022

20:22

0

Trener crno-belih vrlo miran i realan u analizi poraza

Partizan cele sezone ponavlja iste greške, Obradović upozorava: Ako neko ne shvata ovo, onda je to problem
0MAR54 - Copyright MN Press

Partizan je praktično odigrao samo jedno poluvreme u prvoj utakmici finalne serije AdmiralBet ABA lige, a to svakako nije dovoljno za Crvenu zvezdu, koja je na kraju rutinski dobila meč.

Miran je bio Željko Obradović posle poraza, rekavši da njegov tim ponavlja iste greške.

- Apsolutno zaslužena pobeda Crvene zvezde, čestitam na tome što su poveli 1:0 u seriji. Veoma je jasno da smo izgubili koncentraciju u samoj završnici prvog poluvremena i odigrali najgore u periodu kada se Zvezda odvojila, početkom drugog poluvremena. To su boljke koje traju cele sezone, da mi ne znamo da napravimo faul kad smo u bonusu, da dozvolimo Zvezdi da se razigra i koristi sve prednosti koje inače koristi - znaju čitaju odbranu, znaju da se kreću i imaju izvanredan protok lopte. Apsolutno zaslužena pobeda.

Potom je pojasnio taj detalj:

- Kraj drugog poluvremena, tačnije poslednji minut i početak treće četvrtine su period kada smo izuzetno slabo odigrali pre svega odbrambeno, a onda i napadački. Naš protok lopte je bio slab, sporo smo se kretali, a Zvezda je preozbiljna da to ne bi kaznila.

Na pitanje da li je ljut na igrače, on je mirno odgovorio:

- Bitan je uvek tim. Mi ćemo analizirati ekipu. Naravno da se postavlja taktika kako da igraš… Znate kako, ako neko prvi put igra finale, ako ne shvata sa kojom motivacijom i željom i žarom mora da igra, onda je to problem. Ja neću moje igrače nikada da napadam, neću to da radim. Kad se izgubi utakmica, to je nešto timski, a ja krećem od sebe, pa ću da analiziram da vidim gde smo mi to grešili, pa ću onda da razgovaram sa igračima.

Sledeći meč igra se u nedelju od 20 sati, a domaćin je ponovo Crvena zvezda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike