Pešića čak i deca pitaju o Jokiću! Selektor Srbije jasan, još ne zna na koga može da računa!

23.05.2022

11:10

0

Autor: 24sedam

- Čekamo da se završi Superliga, pa da se završi ABA liga, da vidimo ko će biti spreman - kazao je selektor "Orlova"

Pešića čak i deca pitaju o Jokiću! Selektor Srbije jasan, još ne zna na koga može da računa!
Pešić - Copyright Foto: KSS

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić u poslednje vreme ima mnogo briga, pre svega na koje će igrače moći da računa, za kvalifikacije i Evropsko prvenstvo.

Naravno, tema broj jedan je bio Nikola Jokić.

- Pitaju me deca tokom fajnal-fora Evrolige, gde sam bio gost, da li računamo na Jokića. Ja im kažem ne, a samo čuju da li je ovaj normalan. Kad sve saberemo i oduzmemo, Jokić je fantastičan igrač, ali ja tražim ekipu. Znamo da je košarka kolektivni sport i ne moraju uvek da igraju najbolji igrači, ali trener mora da napravi ekipu od igrača koji nisu najbolji, a koji se najbolje razumeju.

Za mene to više nije nikakvo opterećenje, ja sam rekao da na njega ne računam, sad neka drugi razmišljaju - kazao je uz osmeh Pešić tokom gostovanja na Televiziji K1, a zatim dodao da se šalio.  

- Računamo na sve, naravno i na Jokića, šalim se naravno.

Posle priče o novom-starom MVP-ju, Pešić je pričao i o povratku Nikole Kalinića u reprezentaciju.

- Znam da zbog Kalinića kažu "gledaj onog starca", a ja samo ispitujem reakcije javnosti. Majkl Džordan bez Pipena nikad ne bi postao Džordan, tako ne može ni Jokić bez Kalinića. Ima onih koji kose, a i oni koji vodu nose.

Zatim je pomalo i zabrinuo javnost zdravstvenim biltenom.

- Za mene je Evropsko prvenstvo daleko. Ne znam još sa kim ćemo igrati ni kvalifikacije. Čekamo da se završi Superliga, pa da se završi ABA liga, da vidimo ko će biti spreman. Neki igrači moraće na operacije, neće moći da igraju možda ni Evrobasket.

Neko mora da se odmara, jer ovo nije NBA sistem, nego evropski. Od 15. septembra do 15. juna nema pauze, što je ogromno opterećenje, dolazi do povreda, zasićenja... Moramo da vidimo koji su igrači mentalno i fizički spremni da iznesu utakmice sa Letonijom i Belgijom - zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike