Jokića je nemoguće sačuvati! Hrvatski košarkaš nahvalio srpskog centra, pa rekao kome daje prednost u finalu Evrolige

21.05.2022

10:21

0

A Zubac zna i ko može Nikoli da parira u MVP trci

Jokića je nemoguće sačuvati! Hrvatski košarkaš nahvalio srpskog centra, pa rekao kome daje prednost u finalu Evrolige
Tan2022-4-28_5235898_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn

Fajnal for Evrolige koji se od 19. do 21. maja održava u Beogradu, okupio je brojna poznata imena iz sveta košarke.

Među njima je i krilni centar Los Anđeles Klipersa, Ivica Zubac, koji je za Tanjug izneo impresije o Nikoli Jokiću.

- Jokić igra maestralno i još nisam smislio način na koji mogu da ga čuvam. Pogađa teške šuteve s polja, iznutra, može da doda, ne možeš ga udvojiti jer će uvek naći neko rešenje. Zasluženo je opet MVP - naveo je Zubac, te dodao da je blizu tog nivoa i Slovenac Luka Dončić.

- Po mom mišljenju, ima tu četiri, pet igrača koji igraju na tom MVP nivou, i sve zavisi o nijansama i uspehu ekipe. Mislim da je moguće da u nekom trenutku Luka dobije tu nagradu, ali dok je Nikola tu... biće zanimljivo.

Košarkaš koji je u NBA ligu stigao 2016. godine, govorio je o položaju i uticaju Balkanaca u najelitnijoj ligi na svetu.

- Što nas je više, dobijamo veći respekt od strane Amerikanaca. Sećam se da se dosta manje pričalo o Balkancima kada sam došao u ligu i da nismo dobijali toliki respekt. Ipak, s'vremenom dosta igrača odavde ima sve veće uloge u svojim timovima. Luka i Nikola igraju na MVP nivou, glavni su igrači u svojim timovima. U dobrom smo položaju i to je važno i nama, pa i onim igračima koji tek treba da dođu u ligu - kazao je Zubac, pa se osvrnuo na nedavno okončanu sezonu Klipersa:

- Taj nedostatak igrač je pomogao nama koji smo bili na klupi da dobijemo veću šansu i da pokažemo šta možemo. Napokon mi se otvorio prostor da mogu više napadački da igram i mislim da sam pokazao određeni kvalitet. Nadam se da će svaka buduća sezona biti sve bolja i bolja.

Na kraju, naveo je i koga vidi kao šampiona Evrolige.

- Daću prednost Efesu - zaključio je igrač LA Klipersa.


Finalni susret između Efesa i Reala se igra večeras od 19 sati, dok se od 16 časova u meču za treće mesto igraju košarkaši Barselone i Olimpijakosa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike