Mirotić i Barsa osvojili treće mesto na "fajnal foru" pred hiljadama raspevanih Grka

21.05.2022

15:49

0

Katalonci se nadali tituli, ali moraće da se zadovolje ovim

Mirotić i Barsa osvojili treće mesto na "fajnal foru" pred hiljadama raspevanih Grka
0MET1033 - Copyright MN Press

Košarkaši Barselone osvojili su treće mesto na beogradskom "fajnal foru", pošto su pobedili Olimpijakos 84:74 (20:18, 25:20, 17:18, 22:18).

Posle dva fantastična polufinala, koja su odlučena u samim završnicama utakmica, odigran je i meč za treće mesto, koji obično nije u fokusu igrača. Ipak, brojni navijači Olimpijakosa podigli su atmosferu, tako da smo gledali lepu utakmicu u dobroj atmosferi.

Barsa je vodila skoro sve vreme od početka utakmice, Atinjani su samo u nekoliko navrata imali minimalnu prednost. Katalonci su u trećoj četvrtini imali i +15, ali je Olimpijakos u finišu meča prišao na samo tri razlike.

Ipak, posle tajm-auta Šarunasa Jasikevičijusa, Nikola Mirotić i Kori Higins su povećali prednost, a onda je Mirotić, ovogodišnji MVP takmičenja održavao prednost do kraja meča, za malo slavlje Katalonaca u meču za čast.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Mirotić sa 19 poena. Sertač Šanli postigao je 16, Kori Higins 11, a Brendon Dejvis 10.

Olimpijakos je predvodio sjajni Saša Vezenkov sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 11 skokova. Kostas Slukas dodao je 14, a Tajler Dorsi 10 poena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike