Utakmice na fajnal foru su drugačije! Trener Reala odgovorio kritičarima pred završnicu Evrolige: Nismo se uobrazili!

17.05.2022

15:31

0

Već u polufinalu nas očekuje el klasiko

Utakmice na fajnal foru su drugačije! Trener Reala odgovorio kritičarima pred završnicu Evrolige: Nismo se uobrazili!
CRVENA_ZVEZDA_vs_REAL_MADRID_773 - Copyright MN Press

Fajnal for Evrolige samo što nije počeo, a u Beogradu je sve spremno za dolazak najboljih svetskih ekipa.

Od 19. do 21. aprila, igraće se u beogradskoj Areni, a polufinalne parove čine španski rivali, Barselona i Real Madrid, odnosno Olimpijakos i Anadolu Efes.

Madriđani su ove sezone imali velikih oscilacija, na udaru kritika je bio čak i iskusni, najtrofejniji trener ekipe, Pablo Laso, koji je na klupi Reala već 11. sezonu.

- Razumem da ste pre mesec dana mislili da nismo kandidati (za titulu), ali nikada nismo prestali da verujemo u to. Veoma brzo smo odradili plej-of. Imali smo veoma komplikovan raspored – ne samo mi, nego svi timovi. U najboljem trenutku sezone nas je kovid zaustavio na 10-15 dana, pa nisam imao osećaj pre mesec dana da smo u tako lošem stanju. Ono što se dešava je da kada izgubite, štampa i navijači i svi misle da niste u pravu. Ali...  - rekao je Laso pred put u Beograd.

Veliki stručnjak, pred polufinale sa Barselonom je zaboravio na dosadašnje rezultate u ovoj sezoni.

- Na Fajnal-foru, ako nisi 'gladan'... Kakve veze ima šta se dogodilo ranije? Nalazite se na Fajnal-foru. Drugačija je utakmica. Morate da imate tu takmičarsku glad bez obzira ko vam je rival. Konkurentnost ne zavisi od rivala već od vas samih....

Svestan je Laso šta je potrebno Madriđanima da se plasiraju u finale.

- Uvodimo nove defanzivne varijacije za Barsu koja je odlična ekipa. Imaju plejmejkera poput Kalatesa, koji mnogo kontroliše igru i oko koga se mnogo vrti. Moramo da da pokušamo da smanjimo njihovu svestranost, budući da imaju mnogo strelaca u timu - kazao je trener, pa dodao:

- Iskustvo vas ne čini da pobeđujete ili igrate bolje. Miran sam jer dobro vidim ekipu, što mi je najvažnije. Da li imam iskusne igrače? Ljul, Rudi… Imam i druge koji će prvi put igrati Fajnal-foru. Uz to, tim je sastavljen od mešavine iskustva nekih, u koje uključujem i sebe, i neiskustva, ali velikog entuzijazma. Na kraju, obe stvari su važne. Ne bih voleo da nismo na najboljem nivou zbog preteranog entuzijazma ili da smo uobrazili da smo stručnjaci i da ćemo biti super. Moramo uložiti zajednički napor - istakao je Pablo Laso.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike