Fajnal-for možete gledati samo na TV-u: Arena je rasprodata!

12.05.2022

09:45

0

U Beograd stiže oko 18.000 stranaca

Fajnal-for možete gledati samo na TV-u: Arena je rasprodata!
profimedia-0684665441 - Copyright Profimedia

U beogradskoj Areni će se od 19. do 21. maja održati fajnal for Evrolige, a za titulu najboljeg tima Evrope igraju španski velikani, Real Madrid i Barselona, potom Olimpijakos i branilac titule, ekipa Anadolu Efesa.

O trenutka kada je objavljeno da će srpska prestonica biti domaćin, vladalo je veliko interesovanje, a zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, jutros je prilikom gostovanja na TV Prvoj govorio o predstojećem takmičenju.

On je tom prilikom otkrio da su sedam dana ranije, rasprodate sve karte, te da će u Beograd doputovati oko 18.000 stranaca, od kojih oko polovina Grka.

- Turisti polako pristižu u Beograd, najviše iz Grčke, a tu su i navijači iz Turske i naravno Španije. Zanimljivost je da će se po prvi put El klasico koji se igra između Barselone i Real Madrida igrati van Španije i to u našem gradu. Pored samog turnira imaćemo i mnogo propratnih i zanimljivih dogadjaja - rekao je Vesić i dodao:

- Sada imamo završni turnir u košarci, imali smo Svetsko prvenstvo u Atletici i u boksu, imaćemo Svetsko prvenstvo u rvanju. Beograd je grad koji organizuje velika takmičenja i grad u koji svi žele da dođu i to me čini veoma ponosim - istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je procenio da će grad Beograd će zaraditi oko 22 miliona evra direktno od navijača, a da će ukupna zarada biti oko 25 miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike