Počinje KLS, treneri plej-of najavili čestitkama Zlatiboru i Slogi

05.05.2022

11:38

0

Četvrtfinale se igra već za dva dana

Počinje KLS, treneri plej-of najavili čestitkama Zlatiboru i Slogi
kls-playoff-02 - Copyright MN Press

Srpska košarkaška liga Srbije, počinje za dva dana, a danas je u Beogradu upriličena konferenacija za medije za predstavnike svih klubova.

Treneri su se pred sam početak takmičenja obratili prisutnim medijima, a među njima je bilo sedam od deset klubova učesnika.

Najpre se prisutnima obratio direktor takmičenja, Aleksandar Grujin i nakon čestitanja na uspesima ekipi Zlatibora iz Čajetine i kraljevačke Sloge, kazao da su svi timovi dobili poziv, te da je samo čačanski Borac javio razlog izostanka, za razliku od užičke Slobode i beogradskog Partizana.

A prisutni treneri su obraćanje krenuli čestitkama takođe Zlatiboru i Slogi.

Prvi se obratio trener Mege, Vladimir Jovanović i kratko konstatovao:

- Imamo jako mlada tim i motiva ne fali, a predstojećim period će pokazati da li smo oni pravi - kazao je Jovanović, dok je njegov kolega iz FMP-a, Nenad Stefanović pomenuo pauzu, s obzurom na to da Crvena zvezda, Partizan i ekipa iz Železnika preskaču određenu fazu takmičenja, te da se priključuju tek od polufinala: 

- Mi smo u specifičnoj situaciji, jer ćemo imati oko mesec dana pauze, ali mladi smo i motiva neće nedostajati. Sada ćemo se odmoriti nakon napornih utakmica i pripremiti za KLS.

Verovatno i najiskusniji trener na konferenciji bio je Miroslav Muta Nikolić, koji u ovoj sezoni predvodi novosadsku Vojvodinu. 

- Kada čovek malo razmisli, mislim da je Vojvidina napravila dobar rezultat ulaskom u ABA 2, nismo se kvalifikovali dalje ali treba reći da imamo probleme, nikada nismo bili kompletni, a imamo dobru selekciju. Igrao smo neke utakmice, gubili neke koje je trebalo da dobijemo, šta je tu je, grcali smo i nismo mogli da napravimo rezultat kakav smo hteli. Novi smo u ABA2, sada smo stekli neko iskustvo, mislim da ćemo sledeće godine biti bolji. Vojvodina bez generalnog sponzora ne može da ide dalje, igrači su nezadovoljan, nismo imali dobru atmosferu da bismo napravili neki bolji rezultat - istakao je Muta Nikolić, a zatim je na red došao i trener aktuelnog šampiona, Dejan Radonjić: 

- Mi smo u momentu priprema plej-ofa za ABA ligu. Imali smo žestok ritam, ogroman broj utakmica, pa sada pauza do plej-fa. To je ozbiljan broj dana koje smo dobro iskoristili, ali nadam se da će ono što nas čeka biti sve po planu. Trenutni fokus je usmeren ka pripremi za prvi polufinalni meč koji je u seriji uvek jako bitan, a nama dodatno opterećuje, ali verujem da ćemo biti dovoljno dobri  i da se nadamo dobrim rezultatima. Kada dođe vreme za KLS, pričaćemo i o tome - istakao je Radonjić.

Košarkaši Zlatibora ove sezone su napravili veli uspeh osvajanjem ABA 2, međutim, gorak je ukus tog trijumfa, jer zbog predispozicija takmičenja, narednu sezonu neće igrati u najelitnijem regionalnom takmičenju. Osim ukoliko ne dođe do novih promena.

Trener ekipe iz Čajetine, Strajin Nedović najpre se dotakao poraza od Borca, koji je direktno odlučio ko će od srpskih ekipa dogodine igrati ABA ligu.

- Hvala na čestitkama svih vas, ove sezone smo napravili istorijski uspeh za naš klub i naše mesto. To je veliki uspeh  ali i gorak ukus posle poraza od Borca. Mi sledeće godine nećemo igrati u ABA 1, ali daćemo sve od sebe da ispravimo tu sportsku nepravdu. Sada je došlo do fizičkog i emocionalnog pražnjenja  ekipa je pala, postigli smo neverovatno rezultate. Nastavljamo takmičenje u Superligi, sada sa ekipom Mladosti, koja je uvek nezgodan protivnik - kazao je Nedović, na čije reči se odmah nadovezao i trener Zemunaca, Predrag Savić:

Čestitke Zlatiboru i Nedoviću na sjajnoj sezoni. Uz sve probleme koje su imali ove godine, žal je što ABA liga ima takve predispozicije, nadam se da će se ta nepravda nekako ispraviti. Mladost je imao turbulentnu sezonu, trener Jakovljević je imao dobru selekciju, dobro se treniralo, onda je došlo do određenih problema. Ušli smo u seriju poraza, ali je to došlo na to da je otišlo samo par igrača, istakli su im ugovori, ostali su tu i zdravi su. Nadam se da će iskoristi neko novo ime, da se neko novi pokaže i dokaze, pa da dobijemo neka nova i interesantna imena. Nadam se da ćemo sa Zlatiboorm odigrati dobru utakmicu, pa neka bolji pobedi - konstatovao je Savić.

Usledilo je potom obraćanje još jednog trenera koji je ove sezone skrenuo pažnju na sebe i svoju ekipu, Marka Dimitrijevića iz kraljevačke Sloge, koji je svoje obraćanje počeo čestitkama na račun Zlatibora.

- Želim vam sreću da dođete do ranga koji ste zaslužili na terenu. To je suština sporta - kazao je najpre Dimitrijević, pa se osvrnuo na svoj sastav:

- Što se tiče nas, mi smo presrećni što smo se našli u ovom probranom društvu. Otišao nam je Nemanja Barać koji je dobio ponudu da igrao basket za ekipu Uba. Ostavio je rupu u našem timu i igrački i ljudski. Doveli smo Luku Gašića, tako da tim ostaje manje-više identičan kao u regionalnim delu sezone. Prvi protivnik je Vojvodina, daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu - istakao je Dimitrijević.

Priliku da završi obraćanje pred medijima, dobio je trener najmlađe ekipe u KLS-u, Dinamika, Saša Nikitović. 

- Mi smo sezonu počeli prošle godine u maju, pobede su se ređale i došli smo na kraju sezone u plej-of. Čestitam svima u klubu. Ulazimo rasterećeno po pitanju rezultat, ali sa druge strane - utakmice koje su igrane u baražu, naši igrači imaju i juniorske utakmice, rastavićemo tim, u dva sastava. Krivo mi je što na kraju uspešne sezone za nas moramo makar prvu utakmicu igrati u takvom sastavu, ali daćemo sve od sebe da to izgleda kako treba, ali više od toga ne možemo da obećamo - zaključio je Nikitović.

Mečevi četvrtfinalnih utakmica igraće se u sredu, 11. maja, a parovi su Mega – Sloboda, Sloga – Vojvodina, Borac – Dinamik i Zlatibor – Mladost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike