Majami i Sansi se za sve pitaju: Filadelfija nemoćna bez Embida, Dončić zaustavljen na poluvremenu (VIDEO)

05.05.2022

05:25

0

Pobedu tima sa Floride pratio je i Hames Rodrigez

Majami i Sansi se za sve pitaju: Filadelfija nemoćna bez Embida, Dončić zaustavljen na poluvremenu (VIDEO)
Tan2022-5-5_4393101_3 - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York/

U najavi polufinalnog duela Istočne konferencije NBA lige između Majami Hita i Filadelfije, očekivanja su bila velika, ali nakon dva susreta, prilično lakih 2:0 za Hit.

Međutim, što se drugog duela tiče, koji je odigran noćas, a okončan je pobedim domaćina 119:103, u sastavu Filadelfije je nedostajao ponajbolji igrač, Džoel Embid, zbog povrede.

Džejms Harden nije mogao sam, čak ni efikasni Tajriz Maksi i Tobijas Heris nisu uneli neizvesnost u okršaj sa Majamijem.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bam Adebajo sa 23 poen i devet skokova, pratio ga je Džimi Batler, a dvocifreni su bili i Viktor Oladipo i Tajler Hiro.

Nakon dva meča na Floridi, serija se sada seli u Filadelfiju, a naredna utakmica je za dva dana.Sve izvesnije je da će Embid propustiti i taj duel, pa će Filadelfiji biti izuzetno teško.  Pobednik ovog duela sastaće se sa boljim iz okršaja između Bostona i Milvokija. 

Inače, utakmicu u Majamiju je pored terena pratio i kolumbijski fudbaler Hames Rodrigez. Bivši igrač Real Madrida i Bajern Minhena dobio je dres Majamija na poklon, a njegov dolazak se povezuje sa transferom u Inter Majami, koji predvodi Dejvid Bekam.

 

U susretu Finiks Sansa i Dalas Maveriksa, dominirao je Slovenac Luka Dončić, ali i njegovih 35 poena bili su nedovoljni da gosti upišu pobedu.

Sansi su trijumfovali sa 121:114, te pred put u Dalas vode sa 2:0.

Dončić je bio odličan u prvom poluvremenu, sa 24 poena, dok je nakon pauze stao i dodao još samo 11.

Imali su gosti rezultat u egalu krajem druge deonice, ali je pravi preoket usledio sredinom četvrtog kvartala, kada je Finiks napravio seriju 23:2.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Devin Buker sa 30 poena, dok je dva manje ubacio Kris Pol.

Srpski košarkaš Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Naredni meč je za dva dana, a pobednik ovog susreta ide na boljeg iz duela Memfis - Golden Stejt, u kom je trenutno 1:1.

NBA - REZULTATI

Majami - Filadelfija 119:103 /ukupno 2:0/

Finiks - Dalas 129:109  /ukupno 2:0/

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike