Procurio glavni dokaz o Jokićevoj pobedi! Srbin dobio najviše glasova u trci za MVP titulu (FOTO)

18.04.2022

06:28

0

Autor: 24sedam

Na Tviteru se deli konačan ishod glasanja za MVP titulu

Procurio glavni dokaz o Jokićevoj pobedi! Srbin dobio najviše glasova u trci za MVP titulu (FOTO)
AP22103837383544 - Copyright AP Photo/David Zalubowski

Vreme će pokazati da li je Nikola Jokić drugu godinu za redom najbolji igrač NBA, ali mali znakovi takvog ishoda glasanja ugledali su svetlost dana zahvaljujući društvenim mrežama.

Konkretno, od jutros Tviterom se deli "printskrin" obračuna glasova za ulazak u finale MVP trke, prema kojem je Nikola Jokić dobio najviše glasova za osvajanje prvog mesta, odnosno titule najkorisnijeg igrača.

printscreen
Glasanja za MVP NBA

 

Na ovom listiću vidi se da je Srbin dobio 37 glasova za MVP i deset glasova da bude drugoplasiran. Daleko iza njega je Džoel Embid koji je dobio 11 glasova za MVP priznanje i 15 za drugo mesto, dok je treći Adetokunbo sa svega šest glasova za prvu nagradu i čak 15 da bude na drugom mestu. 

Devina Bukera iz Finiksa i Luka Dončić nisu dobili nijedan glas.

Ko ima pravo da glasa i kako se određuje MVP NBA? Ovo pitanje svake godine u ovo doba postaje aktuelno, pa treba ponoviti da o nagradi odlučuje komisija sportskih novinara i emitera iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Svaki član biračkog odbora daje glas za izbore od prvog do petog mesta i tako je još od sezone 1980/81 kada su novinari ovo pravo dobili ispred igrača koji su do te sezone sami birali najboljeg između sebe.

Ukoliko se ovaj listić pokaže tačnim postavlja se pitanje koliko će u finalu Jokićevi glasači biti spremni da drugom kandidatu ukažu poverenje.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike