Emotivno i humanitarno crno-belo veče: Partizanove legende na jednom mestu, proslavlja se najveći uspeh u istoriji

14.04.2022

19:21

0

Posebno veče za sve kojima su crno-bele bliske srcu

Emotivno i humanitarno crno-belo veče: Partizanove legende na jednom mestu, proslavlja se najveći uspeh u istoriji
kkkkkk - Copyright 24sedam

Partizan je jako ozbiljno počeo sezonu, ekipa je od okupljanja do danas potpuno fokusirana na takmičenja i na rad, a svi samo gledaju sledeću utakmicu i sledeći trening. Sve je posvećeno tome, ali ipak, večeras je napravljen izuzetak.

Razlog je dobro poznat – 30. godišnjica najvećeg uspeha u istoriji kluba i osvajanje Evrolige. Proslava je napravljena u beogradskoj Kraun plazi, ima humanitarni karakter, a okupila je velike legende crno-bele "institucije" i brojne poznate navijače i prijatelje kluba.

Sve je bilo prožeto emocijama starih prijatelja, nekadašnjih saigrača i saradnika i svi oni su imali osmehe i uživali u druženju. Tu je bio trener koji je 16. aprila 1992. odveo Partizan na vrh, a koji ga i sada vodi – Željko Obradović. Zatim Predrag Danilović, najbolji igrač tog turnira i jedan od dvojice lider. Bili su tu i Ivo Nakić, Željko Rebrača, Vladimir Dragutinović, Zoran Stevanović, Nikola Lončar, Mlađan Šilobad i Slaviša Koprivica.

Tu nisu mogli da budu Aleksandar Đorđević, koji ima obaveze sa Fenerbahčeom, kao i Dragan Kićanović, u to vreme glavni čovek kluba, onaj koji je Obradovića postavio za trenera. Bile su tu i druge crno-bele legende. Članovi prvog tima, nekadašnji igrači, kao što su Saša Pavlović, Dejan Tomašević, Novica Veličković, i drugi.

Bilo je tu šale, priče, osmeha, dobrog raspoloženja. Obradović se u svom govoru često i šalio, a na kraju je poslao poruku okupljenom timu:

- Sledeće nedelje počinjemo nešto veliko, a vi ne zaboravite da igrate za najbolji klub na svetu!

Obradovićev govor često je prekidan aplauzima i ovacijama svih okupljenih.

Posle njega je pričao i Predrag Danilović, koji se takođe šalio, što je za njega baš retkost u javnim nastupima, a tražio je i od Obradovića da mu pomaže u govoru, na radost i smeh svih okupljenih.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je da je titula iz Istanbula ovih 30 godina bila "štit, kišobran i suncobran za jedini klub iz Srbije koji je bio prvak Evrope".

Kao što smo rekli, proslava je bila humanitarnog tipa. Na aukciji je ponuđeno 17 predmeta iz te sezone. Lopta sa potpisima svih igrača, mrežica iz hale "Abdi Ipekči", ulaznice sa tog "fajnal fora" i brojni drugi.

Mijailović je rekao da će jedan deo prikupljenih sredstava biti uplaćen deci koja su izgubila roditelje u tragediji u rudniku Resavica, dok će drugi biti uplaćen u fondaciju Partizan. Ta fondacija je osnovana prošle godine, a njena svrha je da pomaže bivšim igračima i radnicima crno-belih kojima je pomoć potrebna.

Partizan je slavljeničko veče zaokružio promocijom nove aplikacije, pomoću koje je moguće doći do crno-belih NFT-ova i kriptovaluta. Predstavljen je i eSports tim, kao i 3x3 ekipa crno-belih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike