Uspeh iz 1992. bio je štit klubu sve ove godine, a Obradović vezivno tkivo! Mijailovićeva poruka na proslavi godišnjice najveće titule!

14.04.2022

19:09

0

Predsednik Partizana najavio borbu za nove trofeje

Uspeh iz 1992. bio je štit klubu sve ove godine, a Obradović vezivno tkivo! Mijailovićeva poruka na proslavi godišnjice najveće titule!
0MET8964 - Copyright MN Press

Partizan je večeras proslavio godišnjicu velikog uspeha, najvećeg u istoriji kluba i srpske košarke, a naravno u pitanju je osvajanje Evrope iz 1992. godine.

Tim povodom oglasio se i predsednik Partizana Ostoja Mijailović i poručio je koliko je taj uspeh važan i za današnje postojanje crno-belih.

- Želim da vam se zahvalim što smo se okupili u ovolikom broju i da ovim legendama zbog kojih smo tu uputimo najveći aplauz svi zajedno. Siguran sam da nema prošlosti bez budućnosti i nema budućnosti bez prošlosti. Danas ne bi bilo nas, da nije bilo vas i te generacije 1992. godine. I vaše nekada bez ovoga sada bi bila verovatno samo bleda slika. Koliko je važno to doba u koje ste vi živeli i igrali, toliko je važno i ovo u kom mi sada živimo i igramo. I što je jako bitno, ponovo smo svi zajedno na čelu sa Željkom Obradovićem - rekao je Mijailović.

Partizan je na talasu tog uspeha izdržao sve udare iz prethodne tri decenije.

- Pre svega želim da se zahvalim zbog vas zbog kojih smo ovde. Iz mog iskustva, i ljudi pre mene, titula koju ste osvojili 1992. godine nama je sigurno bila sve ove godine, 30 godina, i štit, i kišobran i suncobran gde smo se branili od mnogobrojnih napada kao jedini košarkaški klub iz Srbije koji je bio prvak Evrope. Ta titula je na neki način zaštitila klub u prethodne tri decenije. Vezivno tkivo prethodne tri decenije je Željko Obradović. Ovom prilikom mu želim da ovde gde je osvojio prvu titulu i zaokruži svoju desetu u skorije vreme.

Naravno, želja i predsednika Mijailovića i svih navijača Partizana je da se crno-beli vrate pre svega u Evroligu, a onda i da probaju da ponove ovaj veliki uspeh sa Obradovićem na klupi.

Trenutno kao klub stremimo ka trofejima, teških je osam godina iza nas. Konačno je, posle korone, došao ponovo trenutak gde igramo dobro i imamo priliku da vratimo trofeje u vitrine. Naredna utakmica treba da bude posećena od svakog partizanovca, da damo ovim ljudima podršku. Večeras smo skupili sredstva koja će otići u Crno-belu fondaciju. Jedan deo sredstava da uplatimo našoj deci koji su izgubili roditelje u rudniku Resavica. A drugi deo sredstava će naša fondacija bivšim igračima kojima je potrebna pomoć da uruči ta sredstva. Vidimo se uskoro na proslavi neke nove titule - poručio je Mijailović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike