Svi sanjaju NBA, a Hezonja nema nameru da se vraća: Mnoge stvari mi se tamo ne dopadaju!

13.04.2022

15:09

0

Autor: 24sedam

Hrvatski internacionalac sasvim zadovoljan Evropom

Svi sanjaju NBA, a Hezonja nema nameru da se vraća: Mnoge stvari mi se tamo ne dopadaju!
kkcz-unics-186 - Copyright MN Press

Bio je jedan od najvećih talenata hrvatske košarke ikada, a kao jedan od najboljih u svojoj generaciji doživeo je da već do svoje 20. godine preko Barselone stigne u NBA ligu.

Ostvario je Mario Hezonja san svakog dečaka koji uzme narandžastu loptu u ruke, otišao je, video i probao život najboljih košarkaša na svetu i brzo odlučio da se vrati u Evropu, bez ikakve želje da se jednom ponovo okuša „preko bare“.

- Ne želim da se vraćam u NBA. Ima tu mnogo stvari koje mi se ne dopadaju. Nema želje da se vratim u NBA, video sam mnogo toga tamo. Nisam dobio onoliko poštovanja na terenu koliko sam zaslužio. Uz to, po mom mišljenju, košarka u NBA je više predstava nego igra – kazao je Hezonja, koji, ipak, ima i lepa iskustva sa „kraljcom igara“ u SAD.

- Odvojeno, mora se reći za letnju ligu u NBA, gde počinju pripreme za sezonu, potpuno je drugačiji nivo, to je nešto neverovatno. Zato se svakog leta vraćam u Ameriku i tamo se spremam za sezonu, sa sjajnim igračima, ponavljam, ovo je sasvim drugi nivo. Ali ako govorimo o tome da li se vraćam u NBA ili ne, onda svašta može da se desi, ali ja se tamo neću vraćati.

Košarkaš Uniksa je za ruske medije kazao kako ne misli da je prerano stigao u NBA (sa 20 godina).

- Osećao se prilično udobno. Sjajne godine, i završio sam u Njujork Niksima, u kul organizaciji. Tamo sam naučio da brinem o svom zdravlju, svom telu, svojoj ishrani. Tamo sam se stvorio kao igrač. Zato što je to bio potpuno drugačiji nivo brige o sebi, kao što je priprema potpuno drugačiji nivo. Sve što mi se desilo pomoglo mi je da postanem ono što jesam ovde i sada, u Evroligi i VTB ligi, koja je posle španske lige i Evrolige najjače košarkaško takmičenje u ovom delu sveta – kazao je Mario Hezonja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike