Ovo je potpuno ludilo! Jokiću je drugo ime tripl-dabl, ima ih više nego 19 NBA timova zajedno!

29.03.2022

21:22

0

Autor: 24sedam

Nestvarna statistika srpskog superstara

Ovo je potpuno ludilo! Jokiću je drugo ime tripl-dabl, ima ih više nego 19 NBA timova zajedno!
Tan2022-3-15_31836358_0 - Copyright Tanjug/AP

Možda mu neke moćne glave neće dozvoliti da drugi put uzastopno ponese zvanje najboljeg košarkaša na svetu, ali ono što Nikola Jokić radi u NBA ligi već sada prevazilazi vrednost prosečnog priznanja, pošto će se o brojkama srpskog superstara pričati i godinama pošto ode u penziju. A ono što je najluđe u svemu, pred njim su još godine i godine pomeranja granica i postavljanja lestvica do nivoa koji će biti teško premašiti u budućnosti.

Da pored sebe u timu ima barem jednog od tandema povređenih asova Marej/Porter Denver bi sasvim sigurno u mnogo boljem položaju čekao početak doigravanja, ali i pored šarenolikih rezultata brojke koje Srbin ostvaruje su zapanjujuće. Ova posebno…

Naime, američki statističari su izvukli podatak za rubriku verovali ili ne – Nikola Jokić u dosadašnjem toku sezone ima više trip-dabl učinaka od 19 NBA timova zajedno!

 

 

Srpski superstar je u noći između ponedeljka i utorka ostvario svoj 19 trip-dabl, što je ujedno i najviše što je bilo koji klub ostvario ove sezone. Jokićev najbliži pratilac su LA Lejkersi (16), košarkaši San Antonija su 13 puta ove sezone punili tri kolone sa dvocifrenim učinkom, dok je na četvrtom mestu (Bruklin).

Svi ostali timovi u najjačoj ligi sveta su na jednocifrenom broju trip-dabl učinaka, a sad ono najzanimljivije: košarkaši Orlanda, Atlante, Portlanda, Jute, Nju Orleansa, Hjustona, LA Klipersa, Sakramenta, Memfisa (jedan), Čikaga (jedan), Klivlenda (jedan), Toronta (jedan), Minestote (jedan), Njujork Niksa (jedan), Bostona (dva), Detroita (dva), Vašingtona (dva), Finiksa (dva) i Golden Stejta (tri) zajedno imaju manje dvocifrenih brojeva u tri statističke kolone na meču od Nikole Jokića (19:18).  

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike