Mega preokret u Železniku: FMP izgubio dobijen meč, Petrušev ponovo blistao (video)

25.12.2020

20:30 >> 20:41

0

Autor: M. R.

Ekipa trenera Jovanovića slavila posle dramatičnog produžetka - 92:91

Mega preokret u Železniku: FMP izgubio dobijen meč, Petrušev ponovo blistao (video)
Copyright MN Press

Neverovatan meč u Železniku odigrali su košarkaši FMP i Mege. Posle 45 minuta košarke i veoma dramatične borbe sa terena su nasmejani izašli gostujući igrači – 92:91.

Tri minuta pre kraja regularnog dela meča domaći tim je imao dvocifreno vođstvo – 75:65. Činilo se tada da su momci koje predvodi trener Bojan Đerić napokon našli pobednički recept i da će prekinuti seriju poraza. Međutim, bio je to samo znak za igrače Mege da pokažu karakter koji ih krasi od starta sezone.  Simonović je pokrenuo povratničku seriju, a produžetak je doneo trojkom Jovan Novak – 77:77. Iako je ostalo da se igra još 41 sekunda, nijedan igrač nije uspeo da obezbedi trijumf za svoju ekipu.

Pročitajte još

Dodatan period je mnogo bolje otvorio FMP. Serijom 9:0 su se odlepili, ali ni tada Mega nije odustala. Vraćali su ekipu iz ambisa Cerovina, Tepić, Novak… A onda je naravno na glavnu scenu izašao Filip Petrušev. Prvo doneo izjednačenje minut pre kraja – 88:88, a onda 40-ak sekundi kasnije pogodio trojku za 91:88. Do kraja je još samo Cerovina pogodio slobodno bacanje, a Čarapić ublažio poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Petrušev sa ukupno 25 postignutih poena, uz osam skokova i dve asistencije. Najbolje ga je pratio Marko Simonović sa 17 poena i 11 skokova. Na drugoj strani odlično je tim vodio Filip Čović sa 26 poena i deset uspešnih dodavanja, a Đorđević i Nenadić su ubacili po 20.

Posle ovog meča FMP ima skor 2-9, dok je Mega pri vrhu tabele sa učinkom 9-3.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike