Radonjić o prednosti pol-pozicije pred plej-of: I da smo drugi ili treći imamo kapacitet da se nadamo dobrim stvarima

21.03.2022

20:16

0

Autor: 24sedam

Veoma bitan trijumf crveno-belih

Radonjić o prednosti pol-pozicije pred plej-of: I da smo drugi ili treći imamo kapacitet da se nadamo dobrim stvarima
CRVENA_ZVEZDA_vs_REAL_MADRID_812 - Copyright MN Press

Crvena zvezda je uspela!

Mučili su se crveno-beli na gostovanju Ciboni u Draženovom Domu, ali su na kraju pogotkom Ognjena Dobrića na nešto više od 10 sekundi pre kraja osigurali trijumf, veoma važan u borbi za prvo mesto na kraju ligaškog dela AdmiralBet ABA lige – 74:78.

Posle utakmice Dejan Radonjić istakao je da je po njegov tim važno da bude prvi na kraju ligaškog dela zbog prednosti domaćeg terena.

- Smatram da nam je to od početka bio cilj - da budemo prvi na kraju regularnog dela. Može da bude značajno. Ne mora, ali može biti značajno. I da smo na drugoj ili trećoj poziciji, imamo kapacitet da se nadamo iu toj situaciji dobrim stvarima. Ali je svakako bolje krenuti sa prve pozicije, bez obzira ko će biti prvi protvinik, a nadam se iskreno i finalu - rekao je Dejan Radonjić.

Na tom putu, ovaj trijumf je izuzetno značajan za Zvezdu.

- U ritmu u kom se nalazimo, u ovom trenutku za nas teško gostovanje. Cibona dobro igra, mlada je talentovana i motivisana. Posle puta u Barselonu, značajno smo oslabljeni. Videlo se da smo umorni. Priželjkivali smo pobedu, bila je interesantna utakmica. Cibona je bila jako dobra. Tražili smo rešenja, kako da udemo dobri u poslednjoj četvrtini. U nekom momentu je to izgledalo dobro, pa opet pad. Bili smo dovoljno mudri. Za nas izuzetno značajna pobeda

Pitali su hrvatski novinari Radonjića da se priseti poraza od Cibone 2014. na Fajnal foru u Beogradu. I da napravi poređenje kasnijih timova Cibone, sve do danas.

- Kada se vrati film, može da se kaže da taj tim Cibone bio dobro posložen. Potencijal veliki, dovoljno iskustva, dobri igrači na više pozicija. Cibona je odigrala taj duel veoma kvalitetno, mi nismo tada bili dovoljno dobri. Taj tim je bio jako dobar. Znamo gde su kasnije ti igrači igrali. Možda je bio u tom momentu potcenjen. Cibona i sada ima potencijala, dosta interesantnih igrača. I to treba da se čeka i da se radi sa njima - zaključio je Radonjić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike