Partizanov Zoro za 24sedam: Nećemo nikome spustiti gard, idemo da osvojimo Evrokup!

19.03.2022

08:36

0

Autor: 24sedam

Aleksa Avramović komentariše trenutni momenat u Partizanovoj sezoni koja polako ulazi u ciljnu ravninu

Partizanov Zoro za 24sedam: Nećemo nikome spustiti gard, idemo da osvojimo Evrokup!
20220306npAvramovicA10 - Copyright MN Press

Zaboleo je Aleksu Avramovića udarac u nos koji je zadobio u Nišu, ali nekako posle toga, od narednog derbija, kada je stavio masku na lice, postao je crno-beli Zoro.

Sasuo je Zvezdi 33 poena, proigrao onako kako je želeo, pa je naterao i Željka Obradovića da mu zdušno „baca pet“ posle dobrih poteza protiv Metropolitana.

Taj trijumf samo je nastavak dobrih rezultata u poslednje vreme. Posle Zvezde, pred "parnim valjkom" pala je i Budućnost, a onda i francuski tim.

Dovoljno da Avramović istakne zadovoljstvo.

- Odlično se osećamo. Jednostavno, sada kada pogledamo bolje, ta pobeda protiv Budućnosti nam znači da osiguramo drugo mesto. Ali da smo pobedili Zvezdu sa ta dva poena više, to bi značilo domaći teren u slučaju kiksa Zvezde, što je moguće da se dogodi, niko nije nepobediv. A mi imamo dobar pristup.

Svojim dobrim partijama izazvao je navijače da ga prilično zavole. Često se sa tribina čuje „Aleksa, Aleksa“. Tu su bile i ovacije kada je napuštao igru u meču protiv Metropolitana.

- Lepo je. To je emocija, uzajamna. Stvarno se sjajno osećam. U toj nekoj količini je počelo posle derbija. Gledaću uvek da dam sve od sebe i da igram dobro – kaže Avramović.

MN Press
 

Crno-beli su suštinski overili drugo mesto u grupi Evrokupa. Avramovićeva želja je da crno-beli osvoje evropski trofej.

- Ovo je drugo mesto, ako ne bude nekih iznenađenja. Imaćemo teoretski dve, možda i tri utakmice kod kuće. Znamo šta nam je činiti. Na jednu utakmicu se igra. Gledamo da osvojimo to. Imamo izuzetan tim. Imaju ga i Virtus, Valensija, Huventud... Sve su to dobre ekipe, kao i Gran Kanarija, Budućnost, Cedevita. Možemo sa svima da igramo. Jedva čekam da počne nokaut faza.

Maska?

Mnogima je interesantna. Zovu ga navijači Partizanov Zoro. Da li je ona doprinela boljim partijama?

- Pa nije tako. Jednostavno mi se podiglo samopouzdanje, igram dobro. I tako ću da nastavim – poručuje Avramović.

Jasno je da je Partizan u poslednje vreme podigao formu. I da je dobio prilično jake timove.

- Pa da. Pravljen je tim za to. Nećemo nikome spustiti gard. Malo nas je poremetio taj poraz od Zvezde u Kupu, malo smo se trgli. Ide to nabolje. Treba tako da nastavimo.

Za kraj, ističe Avramović da je zadovoljan timskom partijom protiv Metropolitana.

- Jedna od boljih naših timskih utakmica. Odigrali smo dobru odbranu i u napadu je protok lopte bio na visokom nivou. Konstantno smo držali njihove najbolje igrače, nisu se istakli. Znali smo šta nas očekuje. Publika je bila sjajna, divna atmosfera, hvala im na tome. Idemo dalje - zaključio je Avramović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike