Dobar Nedović nedovoljan za CSKA, Kaliniću pripao duel protiv Micova

06.11.2020

22:14 >> 22:35

0

Autor: Adam Štulić

Armejci slavili u Atini protiv PAO, Valensija bolja od milanske Olimpije

Dobar Nedović nedovoljan za CSKA, Kaliniću pripao duel protiv Micova
Copyright Profimedia/Javier Borrego / Spain DPPI

Evroligaška nedelja završena je pobedama CSKA i Valensije. “Armejci” su na gostovanju u Atini bili bolji od Panatinaikosa 89:83 (24:24, 27:18, 14:16, 24:25), dok je španski tim uspeo da se izdigne iznad svih kadrovskih problema i u uzbudljivoj i neizvesnoj završnici dođe do trijumfa protiv milanske Olimpije pred svojim navijačima – 86:81 (24:18, 18:26, 24:17, 20:20).

Dva poslednja meča sedmog kola elitnog takmičenja obeležili su dueli srpskih košarkaša. U Atini su se na suprotnim stranama našli Nemanja Nedović i Nikola Milutinov, a iako je pojedinačni učinak pripao nekadašnjem beku Crvene zvezde, Golden Stejta i milanske Olimpije, konačnoj pobedi radovao se bivši centar Partizana i Olimpijakosa.

Nedović se na startu sezone nametnuo kao lider novog Olimpijakosa. I u utakamici protiv moskovskog velikana gurao je svoj tim najbolje što je mogao, ali su izabranici Dimitrisa Itudisa već na uvodu meča stekli dvocifreni plus (15:3, 5. minut), uspevao da ugrožava do završnice treće i početka četvrte deonice, kada su gosti serijom 10:0 otišli na nedostižnih 73:58.

Lučićeve trojke presudile: Zvezda pala u poslednjoj četvrtini

Koliko je PAO bio daleko od pobede možda najbolje govori to što nijednom na meču nije bio u rezultatskom plusu, (CSKA je vodio 38 minuta), pa su “armejci” realativno lako vezali drugi evroligaški trijumf, posle poraza u Beogradu od Crvene zvezde.

Nedović je sa 19 poena (3 sk, 4 as) bio najefikasniji igrač meča, Papapetru je duel završio sa 13, dok su dvocifreni još bili Vajt (11), Papajanis i Bohoridis (po 10). U pobedničkom timu poenterski najraspoloženiji bio je Klajbur s 15 poena, Hilijard je dodao 14, dok su Heket i Džejms meč okončali sa 13, odnosno 10 poena. Milutinov je ostvario učinak od šest poena i šest skokova, za 15 minuta na parketu.

Znatno uzbudljivije i neizvesnije bilo je u Valensiji, koja je lako ispustila dvocifreni plus iz sredine druge deonice (37:25, 15. minut), koja se čak završila i vođstvo milanskog tima (44:42).

Ipak, gosti nisu imali raspoloženog pojedinca koji bi uspeo da prelomi meč u njihovu korist protiv desetkovanog domaćeg tima, koji je, uz sve kadrovske probleme od ranije, dan pre utakmice ostao bez Vanje Marinkovića (operisao rame, tromesečna pauza), a u drugoj polovini četvrtog kvartala i bez Majka Tobija (okliznuo se, povreda kolena).

Još loših vesti iz Valensije: Marinković operisao rame, čeka ga višemesečna pauza

Milanski tim je bio u igri za trijumf dok je imao snage nekadašnji srpski reprezentativac Vladimir Micov. Međutim, kako mu je ovo bio prvi ovosezonski meč posle dužeg odsustva, u završnici mu je ponestalo snage, pa su Sem Van Rosom (pet poena) i Prepelič (dva ubačena bacanja) u poslednjem minutu overili čertvrti trijumf Valensije, kojem je “pečat”, sa nekoliko sjajnim defanzivnih i ofanzivnih minijatura, udario Nikola Kalinić.

Van Rosom je bio najefikasniji pojedinac na meču (21 poen), Klemen Prepelič je dodao 14, dok je Kalinić uz 10 poena imao pet skokova i dve asistencije. S druge strane, dvocifreni košgeterski učinak imali su Šilds (17), Hajns (13), Micov (12), Lidej i Rol (po 10).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike