Jokićev prvi trener u Americi rekao posle sedam godina jednu istinu za Srbina

17.03.2022

16:38

0

Autor: 24sedam

Ves Anseld trener Vašingtona radio sa bivšim centrom Mege kada je stigao u Nagetsse

Jokićev prvi trener u Americi rekao posle sedam godina jednu istinu za Srbina
jokic - Copyright Tanjug/AP

Danasšnji trener Vašington Vizardsa Ves Anseld, te 2015. godine kada je Nikola Jokić došao u Denver bio je pomoćnik u stručnom štabu Nagetsa i čovek zadužen za rad sa mladim Srbinom. 

Anseld danas, posle sedam godina, kaže da se seća Jokićevih bljeksova u Letnjoj ligi i ističe da je to vreme njih pripisivao početničkoj sreći.

Kada je malo bolje upoznao današnjem MVP i video način na koji trenira shvatio je da ništa nije slučajno:

- Probali bismo ga u više situacija i uvek je dodavao jedan nivo više - kaže Anseld o svom prijatelju i bivšem igraču.

Tanjug/AP
Ves Anseld

- Svi pričaju o njegovom talentu, ali da vidite njegov pristup treningu. On je jedno od najboljih ljudskih bića koje biste mogli da se sretnete. Na treningu sve što radi, čini to detaljno. I to ima svoju svrhu. Jedan od najvećih radnika. Kada vidite kako svakog dana pristupa obavezama kandidat za MVP titulu onda shvatite da je verovatno zasluženo na tom mestu.  

Protiv Anseldove ekipe Jokić je bio najbolji na teerenu. Osim što je postizao koševe ili dirigovao igrom i u odbrani se istakao sa dve ukradene lopte i blokadom na Porzingisu. Anseld ne prihvata zasluge za Jokićev defanzivni razvoj:

- Moj uticaj? Rekao bih nula. Mislim da se umorio od narativa da je bio loš defanzivac. Mislim da timovi i dalje misle da mogu da ga izaberu kao slabu kariku, a brojke dokazuju suprotno.

Posle Anselda, Amerikancima je bila zanimljiva i Jokićeva strana priče o ovom prijateljstvu sa bivšim trenerom:

- O moj Bože, razgovaram sa Vesom o bilo čemu. On, naravno, ima neke zaslugu. Ne samo za defanzivnu igru... Imao je izvestan uticaj na moju košarkašku karijeru i moj košarkaški razvoj. On je tako sjajan momak, nikada neće reći da je zaslužan - rekao je Jokić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike