Obradović hvali "klince", svime je zadovoljan, ali ga jedna stvar muči - insistiraćemo na tome ubuduće

16.03.2022

21:45

0

Partizan je vezao dve važne pobede, Obradović ističe gde stvari mogu da budu još bolje

Obradović hvali "klince", svime je zadovoljan, ali ga jedna stvar muči - insistiraćemo na tome ubuduće
20211023mmObrado22 - Copyright MN Press

Partizan je demonstrirao silu i u "paklu" Pionira pobedio Metropolitan, jednog od direktnog rivala za drugo mesto u grupi.

Crno-beli su slavili posle pobede nad Budućnosti u Podgorici, a trener Željko Obradović imao je mnogo razloga za zadovoljstvo.

- Igrali smo odličnu odbranu, a jedini problem nam je bila njihova igra u tranziciji. Probali smo da se pripremimo za mnoge detalje, ali smo im dozvolili mnogo jeftinih poena u toj tranziciji.

To je detalj koji ga trenutno najviše okupira.

- Mislim da nam je veliki problem ta igra u tranziciji. Na tome radimo na treninzima, postoje razni načini da se to spreči, a jedan od njih je taj da se pametno koristi faul pre bonusa. Mi smo imali tri faula u prvoj četvrtini, a oni dali 17 poena, tako da je to ono o čemu pričam. Igrali smo prilično agresivno, pametno do tih poslednjih pet minuta, kada smo imali mnogo izgubljenih lopti. To su ti detalji, pametnije pravljenje faulova, agresivnija odbrana i da prepoznajemo neke situacije u napadu bolje. Bilo je i lepih stvari, dosta otvorenih šuteva, nikada nisam zamerio igraču koji šutne dobar i izgrađen šut, ali posle mora da se nastavi da se igra odbrana. Insistiraćemo na tome.

Večeras je odličan bio Balša Koprivica sa "dabl-dabl" učinkom od 14 poena i 13 skokova. Dobar je bio i Tristan Vukčević sa osam poena. Publika ih je pozdravila jakim aplauzima.

- Oni su mladi. Balša je imao odličan učinak, skokove u napadu. Tristan u sebi ima to što ima, tek je na početku karijere. Mora da bude čvršći i agresivniji na obe strane terena. To su stvari koje će, nadam se, shvatiti i da će pomoći timu u budućnosti. Ovo je tim kakav je napravljen i svako od njih treba da bude sposoban da pomogne ekipi u svim narednim utakmicama.

Naravno, utakmica kod kuće ne bi bila potpuna bez Partizanove publike.

- Hvala navijačima na sjajnoj atmosferi. To nam mnogo znači. Dolazi nam Igokea u subotu, naši sportski prijatelji stižu i bilo bi lepo da ih dočekamo na isti način i da im uzvratimo gostoprimstvo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike