Simonović i Mitrović optimisti pred meč s Makabijem: Mora da gori, da bude "ona" atmosfera!

10.03.2022

06:09

0

Autor: 24sedam

Očekuju crno-beli podršku s tribina

Simonović i Mitrović optimisti pred meč s Makabijem: Mora da gori, da bude "ona" atmosfera!
20211101IVZvezdaMega48 - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde Marko Simonović i Luka Mitrović nadaju se da će tim uz podršku navijača uspeti da odigra dobru utakmicu protiv Makabija u Evroligi.

Nakon pobede protiv Real Madrida u utorak, crveno-beli danas od 19 sati dočkuju izraelski tim u 29. kolu Evrolige u hali "Aleksandar Nikolić".

- Nadam se da je ostalo snage i da će je biti. Ritam je stvarno paklen, bila je velika potrošnja, pa i pre dva isto... Očekuje nas zahtevan meč. Oni su odmarali, nisu igrali. Oni su poletna ekipa koja voli da trči, igra na veliki broj poena. Gaje taj neki stil. Promenili su trenera skoro, vidi se neka promena kod njih u igri. Kako će sutra izgledati, to he njihov problem. Mi ćemo probati da uradimo naš deo posla i da se nadamo dobrom rezultatu - rekao je Simonović novinarima.

Simonović ističe da ekipa sutra treba da odigra na sličan način kao i protiv Reala.

- Treba da bude sličan način i sistem igre, sa čvrstom odbranom, da bude dobra energija i atmosfera na tribanama i da svi zajedno probamo da dođemo do neke energije koja nam treba i da pobedimo - kaže Simonović, pa dodaje.

- Sutra mora da gori, baš je bitno. Ako bi trebalo da biram neku od svih utakmica do sada, sutra je baš kad bi trebalo da bude puno, da bude dobra podrška. Ona je uvek bila, ali sutra da bude baš ona atmosfera. Voleo bih da bude što više navijača da završimo taj mikrociklus završimo na pravi način - rekao je Simonović.

Luka Mitrović je rekao je da ključni biti odbrana i podrška sa tribina.

- Snage ima, moraće da se nađe. Jednostavno nakon ove tri uzastopne pobede u Evroligi, sutrašnji meč dobija još više na važnosti. Vratili smo se tamo gde smo želeli da budemo i pre početka evroligaške sezone, tako da novi meč kod kuće i nadamo se pred punim tribinama. Nadamo se da će navijači prepoznati važnost sutrašnjeg duela i da će napuniti dvoranu i dati nam neku dodatnu snagu koja nam je preko potrebna da se svi zajedno nadamo jednoj dobroj energiji, koja će nas potencijalno voditi do pobede. Ključ će biti kao i u većini utakmica do sada -naš pristup u odbrani, naša agresivnost, koliko ćemo uspeti da neutrališemo neki njihov napadački kvalitet koji definitivno poseduju, naročito na spoljnoj liniji - poručio je Mitrović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike