Najveći i najvažniji Partizanov skalp od povratka Željka Obradovića!

07.03.2022

14:20

0

Crvena zvezda je najjači tim koji je pao pred Parnim valjkom ove sezone, a na semaforu je pored imena tima iz Humske stajao broj od 98 datih poena

Najveći i najvažniji Partizanov skalp od povratka Željka Obradovića!
Crvena zvezda Partizan Derbi košarka (38) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Sudija je odavno svirao kraj. Igrači su i dalje na parketu. Tu je i Željko Obradović. Okrenuti su ka tribini na kojoj se nalaze Partizanovi navijači odakle seže gromoglasna podrška uprkos porazu u finalu Kupa. I to ubedljivog poraza.

Na licima igrača vidi se tuga, bilo je i suza. I to traje... Momenat za preispitivanje, za introspekciju. 

Koliko Partizan može ove sezone?

To je bilo pitanje koje je odzvanjalo u glavi svakog igrača, svakog navijača uporedo sa pesmom "Partizan, samo Partizan" koja je odjekivala Čairom.

Imali su crno-beli sreće da na odgovor ne čekaju dugo. Odmah posle reprezentativne pauze usledila je prilika za revanš. Opet večiti derbi, opet stamena Crvena zvezda prekoputa. I čini se da su crno-beli pokazali svima, a najviše sebi, da mogu da igraju i da pobede nesumnjivo snažnog, evroligaškog, protivnika.

Dati 98 poena takvoj odbrani sve je samo ne mala stvar.

MN Press
 

Istina, Partizan je igrao pred punim tribinama svojih navijača i to je svakako imalo uticaja na ovakvu igru i rezultat, ali se od prvog minuta videlo kao da su izašli na parket da igraju na sve ili ništa.

To se videlo i po radovanju posle svakog koša. Pričalo se o onom Alekse Avramovića, ali su emocije pokazali i Matijas Lesor, Kevin Panter, Dalas Mur, Zek Ledej... Radovali su se crno-beli jer je večiti derbi posebna utakmica.

A oni su doneli Željku Obradoviću najveći trijumf po povratku na klupu velikana iz Humske.

Partizan je ove sezone ostvario dosta pobeda, ali nekako su izmicale one protiv najjačih timova u AdmiralBet ABA ligi. Pa su tako crno-beli poraženi od Crvene zvezde u prvom meču u sezoni (pa od istog protvnika na Kupu), izgubili su i od Cedevita Olimpije i od Mege, dok su od jačih timova dobili Budućnost i FMP.

U Evrokupu je Partizan najveću pobedu ostvario protiv Huventuda, kvalitetni su trijumfi i nad Andorom ili Metropolitanom, ali su crno-beli poraženi na gostovanjima Andori, Huventudu i Lokomotivi.

Dakle, uz pobede nad Huventudom i protiv Budućnosti, ovak skalp u derbiju je najvažniji i najveći u izvođenju (n)ovog Obradovićevog Partizana.

Pogled na tabelu kaže da je Partizan na skoru 17-3, dok je Crvena zvezda na 17-2 i zato je trenutno na drugom mestu, ali sa utakmicom manje. Čak iako bi večiti bili izjednačeni u skoru, Zvezda bi imala prednost zbog razlike u pobedama u međusobnom okršaju (Zvezda dobila prvi derbi za poen ubedljivije nego što je Partizanu pripao ovaj poslednji).

Sledi završni deo sezone u kom će Partizan probati da se domogne Evrolige. Da li kroz Evrokup, da li kroz AdmiralBet ABA ligu...

Možda i uz pomoć specijalne pozivnice umesto ruskih timova, ali to je na prilično dugačkom štapu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike