Pešić objasnio zašto je Srbiji uvek teže: Vi rođeni u Srbiji, a ne Jugoslaviji, možda ne znate...

25.02.2022 | 22:31

Srbija je pobedila Slovačku, a oni koji očekuju ubedljive pobede, moraće da sačekaju

Copyright KSS

Srbija je bukvalno bez pola tima pobedila Slovačku u kvalifikacijama za Mundobasket 2023.

Ovaj tip kvalifikacija nas je naučio da ne postoji protivnik dovoljno slab koji može da se potceni, ali i da ovakva okupljanja ne mogu da donesu najbolje igre jačih timova. O tome je pričao i selektor Srbije Svetislav Pešić.

Ali, pre toga:

- Prvo želim da svom timu kažem "bravo", jer su igrali sjajan meč i igrali su odbranu konstantno. Počeli su loše u odbrani, bili su bez agresivnosti, a onda su bili bolji i pogotovo su igrali dobro na njihova tri najbolja igrača. U prvih 20 minuta imali smo nekih problema da kontrolišemo ofanzivne skokove Slovačke, ali su u drugom delu igre uhvatili samo četiri – rekao je Pešić, pa dodao:

- Utakmica je kakvu smo i očekivali, možda ste vi iznenađeni, ali mi nismo. Utakmica je izazovna zbog mnogo povreda i bolesti i zbog toga što nemamo mnogo mogućnosti da pravimo neke velike igre, ali ono što možemo je da damo taj entuzijazam koje karakteriše ovakve ekipe.

Srbija je dobila novog kapitena – Marko Jagodić-Kuridža.

- Ono što me čini srećnim je što je Marko odigrao i ove utakmice kao i one u novembru i zaslužio je da mu se da takva čast. Iskoristio je priliku i ofanzivno, ali i defanzivno da isključi njihovog najboljeg igrača Bodžanskog.

Podsetio je selektor zašto je Srbiji uvek teže u reprezentativnim mečevima.

- Vi mlađi, koji ste rođeni u Srbiji, a ne u Jugoslaviji, vrlo je važno da se zna da kada mi igramo protiv nekoga, te sve protivničke ekipe su zemlje koje su za naše jugoslovensko vreme važile za ekipe druge ili treće kategorije. Za njih je ogroman izazov da igraju protiv nas i oni su izuzetno motivisani. A jednu motivisanu ekipu je teško slomiti. Vi ste videli koliko su se oni vraćali. I tako će biti i ubuduće protiv nas.

Naravno, nije ni Srbiji falilo motivacije…

- Nama ne fali motivacije i to nam je sada najveći kvalitet. Ono što nama nedostaje je zajednički trening, mi smo dva dana trenirali. I onda su došli sa tog kupa, neki su bili povređeni, neki su bili bolesni... Ne žalim se, ne kukam, ali kažem koje su objektivne okolnosti.

Ipak, ubedljive pobede će morati da se sačekaju:

- Moram da vas razočaram, malo ćete čekati da počnemo da pobeđujemo po 20 razlike. Moraćete i vi da se znojite, da iščekujete i da vam bude lepo tek na kraju, a ne tokom celog meča.

Bonus video:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/02/01/64c4e9aeb45738d81958c8ca/uhd/64c4e9aeb45738d81958c8ca.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958c8ca",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/thumb/960475_t_1645560586.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam