Panter i Lesor dobro znaju Zvezdu, igrali su u njoj, a sada imaju poruku pred finale: Na terenu će sigurno biti vruće!

20.02.2022

10:19

0

Partizanovi stranci su u karijeri nosili crveno-beli dres i odlično znaju šta je derbi

Panter i Lesor dobro znaju Zvezdu, igrali su u njoj, a sada imaju poruku pred finale: Na terenu će sigurno biti vruće!
lesor panter - Copyright 24sedam/MN Press

Danas je taj dan, Crvena zvezda ili Partizan osvojiće prvi trofej u ovoj sezoni.

Na talonu je Žućkova levica, što znači da je u pitanju finale Kupa Radivoja Koraća koje se ove godine ponovo igra u Nišu.

Večeras od 21 čas udariće junak na junaka, a pred finale govorili su Matijas Lesor i Kevin Panter, Partizanove uzdanice, inače bivši igrači Crvene zvezde.

Lesor kaže da mu nikako nije drago što se Alen Smailagić povredio.

- Da, bilo je dramatično, ali pobeda je najvažnija i obezbedili smo prolazak dalje u finale. Kao što sam rekao, skroz drugačiji tim, znaju da igraju zonski i biće to drugačija utakmica. Moraćemo da budemo dobri na skoku i odbrani. To je deo utakmice, nisam bio srećan povredom Smailagića. Moraćemo da se prilagodimo sada kada imamo jednog igrača manje. Drugi igrači moraće da istupe napred. Nadam se da će nam se on brzo vratiti na teren – rekao je Lesor posle sudara sa FMP-om.

Dodaje da ne zna kako će biti na tribinama tokom finala, ali da zna kako će biti na terenu.

- Finale je, naravno da će to biti veliki derbi, to je utakmica koju bi svi voleli da igraju. Ne mogu da kažem za tribine, ali pošto ću biti na parketu znam da će biti "vruće".

Kevin Panter je blistao protiv Pantera sa 29 datih poena, a pre finala akcenat je stavio na sjajno nadmudrivanje njega i Brajsa Džonsa.

- Malo smo se opustili na kraju. Oni su pogodili neke šuteve. Poslednji šut je bio dramatičan, Brajs je pogodio nekoliko teških pre toga, ali drago mi je što smo pobedili i okrećemo se sledećem meču. Prvi trofej u sezoni, veliki motiv za obe ekipe. Brajs mi je kao rođeni brat. Kada god smo zajedno na terenu, idemo jedan na drugog. Voleću ga do smrti, znam ga od kako sam bio samo malo dete. Ponosan sam na njega. Ja sam pogodio neke teške šuteve, pronašao sam svoje pozicije i to je to. U finalu ćemo morati manje da gubimo loptu, to je ključ – rekao je Panter.

Finalni susret Kupa Radivoja Koraća igra se večeras od 21 čas.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike