Ovakvu zver vozi Nikola Jokić vrednu 250.000 evra

05.08.2021

19:50 >> 22:24

0

Autor: Milan Nastić

Srpski košarkaš kupio ozbiljnu mašinu

Ovakvu zver vozi Nikola Jokić vrednu 250.000 evra
Copyright MN Press

Košarkaš Denvera Nikola Jokić pazario je novi Mercedes, koji vredi oko 250.000 evra. To je tip Brabus, koji duže od 40 godina prerađuje ova poznata nemačka automobilska kuća i prepoznatljiva je sa slovom “B”.

Odlika novog Jokićevog automobila je luksuz i sport, a upravo je mašinu iz ove tjunerske kuće pojačanih preformansa kupio srpski reprezentativac.

Ako se ima u vidu da Jokićev Brabus G63 AMG od 4.000 kubika i 800 konja ubrzava do stotke za 4,1 sekundu, a težak je oko 3,2 tone onda je jasno o kakvoj “zveri” je reč u najavi.

Brabus je za ovu G seriju napravio modele “Shadow”, “Black ops”, “Invicto mission”, “Invicto luxury”, “Invicto pure” i “Black & gold edition”.

Jokić se častio posle svadbe: Nikola kupio novi auto

Karbonska hauba i detalji unutra, gde se nalazi i koža, Brabus je sve to spakovao da odiše luksuzom, dok se pod haubom nalazi bi-turbo V8 motor limitiran na 240 kilometara na sat.

Obrtni moment od hiljadu “Njutna” sugeriše koliko brzo kada mu “puknete” gas, ovaj Brabus dobija snagu, koju mu obuzdavaju Brabus kočnice, dok se svuda u kabini mogu videti detalji sa nazivom istog proizvođača.

U vožnji će Jokić takođe moći da bira između “Coming home” (dolazak kući) moda i “Sport” moda u kom se automobilu otvara “apetit” ali mu i snaga drastično raste.

Ove felne su pravljene specijalno za ovu G seriju i predstavljaju “Monoblock F Black Platinum” specijalnu seriju. Ofarbane su u crnu boju i nose veoma široke niskoprofilne pneumatike 305/35 R23.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike