Mega šok za Partizan! Poraz crno-belih u malom gradskom derbiju!

20.01.2022

17:56

0

Autor: A. Š.

Izabranici Željka Obradovića doživeli težak poraz

Mega šok za Partizan! Poraz crno-belih u malom gradskom derbiju!
kkpart-mega-21 - Copyright MN Press

Veliki šamar dobio je Partizan večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić". Bez dileme najveći od kako se na klupu vratio Željko Obradović. Desetkovani tim Mege je u odloženom meču 13. kola AdmiralBet ABA lige u izuzetno dramatičnoj završnici, trojkom Skučija Smita pet sekundi pre kraja, došao do najveće senzacije u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja - 93:90 (26:22, 29:24, 19:19, 19:25).

Sjajna izdanja na početku 2022. godine večeras su pala u vodu. Kockali su se crno-beli u Podgorici protiv Studentskog centra i na kraju dobili, ali su u dvorani "Aleksandar Nikolić" surovo kažnjeni za, pre svega, lagan pristup obavezama.

Koliko god bili istrošeni posle duela sa Hamburgom u Evrokupu, koji je završen manje od 48 sati pre prvog podbacivanja lopte na večerašnjem susretu, "valjku" su se ponovile boljke iz "Morače", za koje su na kraju sankcionisani neuspehom koji bi mogao skupo da ih košta u borbi za prednost domaćeg terena u plej-ofu regionalnog takmičenja.

MN Press
 

Posle izuzetnog, gotovo besprekornog, izdanja protiv Hamburga u utorak, crno-beli su protiv Mege odigrali još jedan meč s puno oscilacija. Tek na momente "valjak" je prikazivao energiju iz duela sa nemačkim timom, što je mladi tim Mege, preko Ruženceva, Mušikića i Jovića skoro bezgrešno kažnjavao.

Crno-beli su na leđima Matijasa Lesora dobro ušli u meč. Francuski centar postigao je 10 od uvodnih 11 poena Partizana, koji je, pošto je propustio svoje šanse da se osetnije odlepi sredinom druge deonice, u finišu prvog poluvremena potpuno stao i dozvolio gostima da odu na prvi dvocifreni plus na meču (55:44).

Duel je, koliko god finiš bio dramatičan, upravo u tom periodu i prelomljen. Jer, za svaki pokušaj favorizovanog domaćina da uhvati rezultatski priključak Mega je imala odgovor, posebno bolan za crno-bele u završnih pet minuta meča.

Jer, u dva navrata su crno-beli u tom periodu bili nadomak mega preokreta. Najpre su ekspresnom serijom 9:0, posle trojke Jovića kojom su gosti poveli 80:70, stigli na koš od preuzimanja vođstva (80:79), da bi se u završna dva minuta meča, kada su Jovanovićevi izabranici trojkom Simanića došli do velikih 90:81, kao Feniks podigli iz pepela i stigli na korak od, posle svega viđenog, velikog trijumfa.

Kevin Panter je sa šest vezanih poena pokrenuo "valjak", koji je sa tri ubačena bacanja, 36 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene poravnao rezultat (90:90). Ipak, francuski centar može se smatrati i jednim od tragičara, pošto je u tom periodu promašio jedno slobodno bacanje kojim bi Partizan stigao do minimalnog vođstva, dok bi drugi mogao da bude Smailagić, zbog napravljenog faula u napadu, pošto se prethodno izborio za loptu posle promašenog penala Lesora.

Ta odluka sudija, vredi napomenuti, izazvala je buru nezadovoljstva u dvorani "Aleksandar Nikolić" i sigurno će u narednom periodu bili predmet sporenja, jer je, na određeni način, bila uvod u odlučujući napad gostiju i pobedničku trojku američkog plejmejkera.

PARTIZAN: Kuruc 4, Panter 24, Ledej 3, Avramović 9, Koprivica 6, Dangubić 3, Smailagić 14, Mur 6, Glas, Lesor 15, Trifunović, Madar 6.

MEGA: Vujič 8, Ružencev 20, Jović 14, Rudan 7, Kočović 3, Smit 13, Cerovina 7, Jonović, Simanić 7, M. Mušikić 10, Bogavac 4, A. Mušikić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

39. MINUT - Panter pogađa trojku za poslednju nadu "valjka"- 90:84, 39. minut. Panter je fauliran prilikom šuta za tri poena, pogodio je sva tri bacanja - 90:87. Do kraja ima minut i 24 sekunde. Odbranili su se crno-beli, Panter je promašio trojku, ali je Lesor uhvatio ofanzivni skok i ide na liniju penala. Pogodio je oba bacanja - 90:89, 55 sekundi do kraja. Panter krade loptu gosti, Lesor je fauliran u kontri. Do kraja je 36 sekundi, Lesor pogađa jedno od dva bacanja. Napad je za Megu, do kraja je 30 sekundi - 90:90. Skuči Smit pogađa trojku pet sekundi pre kraja. Mega je pobedila 93:90!

38. MINUT - Rudan donosi Megi plus šest na isteku 37. minuta igre - 87:81. Simanić pogađa trojku za ogromnih 90:81 pred poslednja dva minuta meča. 

36. MINUT - Partizan pravi ekspresnu seriju 9:0. Posle dva ubačena bacanja Avramovića, trojku u kontri pogađa Panter. Jovanović brzo traži i drugi tajm aut. Na polovini četvrtog kvartala Mega vodi 80:79. Ružencev pogađa izuzetno važnu trojku za goste (njegov 20 poen), a potom crno-beli brzo gube loptu, a Simanić u kontri zakucava alej-up - 85:79, 36. minut. Smailagić poentira iz ofanzivnog skoka na isteku 36. minuta - 85:81.

34. MINUT - Na trojku Avramovića, trojkom odgovara Jović. Mega ima dvocifreni plus na sedam minuta i 16 sekundi do kraja četvrtog perioda. Obradović traži tajm aut - 80:70. Kuruc i Koprivica vraćaju nadu "valjku" - 80:74, 36. minut.

32. MINUT - Dugo su crno-beli bez poena, više od dva minuta, ali gosti to nisu iskoristili. Smailagić postiže prve poene u četvrtoj deonici - 74:67. Smit pogađa izuzetno važnu trojku za Megu - 77:67, 32. minut.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Na kraju treće deonice Mega vodi 74:65.

28. MINUT - Veliki problem crno-beli ponovo imaju sa ničijim loptama. Ružencev pa Cerovina poentiraju posle ofanzivnih skokova - 71:64, 27. minut. U poslednja dva minuta treće deonice Mega ulazi sa plus sedam.

26. MINUT - Mur kompletira 2+1, a potom Lesor pravi treću ličnu grešku i odlazi na klupu - 65:58, 25. minut. Smailagić ubacuje trojku, potom i jedno od dva slobodna bacanja. Partizan je na minus pet u 26. minutu - 67:62.

24. MINUT - Panter poenima uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem, i Dangubić trojkom vraćaju crno-bele na minus šest - 61:55, 24. minut. Vujić vezuje četiri poena i odbija još jedan nalet crno-belih - 65:55.

MN Press
 

22. MINUT - Na isteku 21. minuta Ružencev pogađa prve poene u nastavku meča, a potom Mur ubacuje trojku - 57:49, 22. minut. Ružencev poentira i iz prodora i čuva Megi dvocifreni plus - 59:49.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Mega na ulasku u poslednji minut prvog poluvremena, posle trojki Mušikića i Cerovine ima najvećih plus 11 - 55:44. Na kraju druge deonice gosti vode 55:46.

18. MINUT - Panter pogađa izuzetno važnu trojku za crno-bele u momentima kada Obradovićev tim malo "trokira" u napadu, ali Mušikić sa pet vezanih poena čuva vođstvo Megi - 44:40. Panter je polovično precizan s linije penala, a Smit poenima iz prodora donosi gostima plus pet pred završna dva minuta prvog poluvremena - 46:41.

MN Press
 

16. MINUT - Odlično Mega parira crno-belima u dosadašnjem toku meča. Na svaki pokušaj crno-belih da se odlepe, gosti imaju spreman odgovor. Ružencev trojkom i Rudan poenima pod košem vraćaju minimalno vođstvo Megi - 38:37, 16. minut.

14. MINUT - Madar je pokrenuo "valjak", posle poena sa poludistance ukrao je loptu gostima i u kontri asistirao Smailagiću - 33:30, 13. minut. Bogavac pogađa trojku za izjednačenje.

12. MINUT - Poenima Rudana na otvaranju druge deonice Mega dolazi do najvećeg plusa u dosadašnjem toku meča (28:22), ali odmah potom Arvamović poentira uz faul i pogađa dodatno bacanje čime je prepolovio vođstvo gostiju - 28:25, 11. minut. Koprivica i Kuruc vraćaju plus crno-belima - 29:28, 12. minut.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na kraju prve deonice, posle trojke Jovića, Mega vodi 26:22.

8. MINUT - Partizan je odgovorio serijom 9:0 (20:15) u kojoj je viđen i najatraktivniji potez u dosadašnjem toku meča (rampa Lesora, pa u kontri trojka Pantera), ali gosti odmah uzvraćaju sa pet vezanih poena, pa se u poslednja dva minuta prve deonice ulazi s nerešenim rezultatom - 20:20.

6. MINUT - Mini seriju Mege 6:0 sa četiri vezana poena prekida Madar - 15:15, 6. minut.

4. MINUT - Lesor je postigao 10 od 11 poena Partizana u uvodna četiri minuta meča. Megu u minimalnom vođstvu održavaju Vujić i Ružencev posle poena uz faul i pogođenog dodatnog bacanja - 13:11, 4. minut.

2. MINUT - Meč je počeo poenima uz faul iz ofanzivnog skoka i pogođenim dodatnim bacanjem Lesora - 3:0. Smit postiže prve poene za Megu, a potom Ružencev pogađa trojku za prvo vođstvo gostiju na meču - 5:3, 2. minut. Lesor ponovo poentira uz faul i pogađa dodatno bacanje, Partizan ponovo vodi - 6:5.

Partizan meč počinje s petorkom Mur, Panter, Trifunović, Ledej, Lesor. "Grobari" su pre meča aplauzom dočekali bivšeg trenera Vladu Jovanovića i kapitena Milenka Tepića, koji je sada u ulozi tim menadžera Mege.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike