Nestvarna noć mladog Turčina na Dorćolu

15.11.2020

08:51

0

Autor: D. B.

Veliki talenat pamtiće meč protiv Napretka

Nestvarna noć mladog Turčina na Dorćolu
Copyright Promo/Dynamic VIP PAY

Čuvena je ona stara omiljena svih ljubitelja sporta – Statistika je kao bikini, otkriva sve, a ne pokazuje ništa. Ipak, nekada statistika pokaže da je neko odigrao utakmicu koju će pamtiti do kraja života.

U ovom slučaju, taj neko je igrač beogradskog Dinamika, mladi Turčin Akaj Mert (20). On je u pobedi svog tima nad Napretkom (94:90) u Košarkaškoj ligi Srbije potigao 17 poena, imao je osam skokova, 19 asistencija, tri izgubljene lopte i tri ukradene lopte. Slobodna bacanja je šutirao 10-9, za dva poena je imao dva promašaja iz šest šuteva. Zbog pet ličnih grešaka morao je da završi meč pre kraja, a kako je igrao i koliko igrači Napretka nisu mogli da mu parijeru govori podatak da je čak 12 puta bio fauliran.

Sve zajedno ostvario je indeks korisnosti 48!

Ovo je drugi najveći indeks korisnosi ove sezone u KLS, pošto je Ivan Nedeljković imao dva poena više imao adut Radničkog iz Kragujevca Ivan Nedeljković koji je protiv Mladosti postigao 43 poena uz pet skokova i šest asistencija.

Pročitajte još: Veliki talenat ponovo gradi karijeru u KLS

Ono što je zapreprašćujuće je da Mert ove sezone zauzima prva tri mesta kada su u pitanju mečevi sa najviše asistencija. Dakle, protiv Napretka je postavio novi rekord ove sezone sa 19 uspešnih dodavanja, meč sa Vršcem završio je sa 16, a protiv Novog Pazara je upisao 14.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike