Slomio vilicu na bazenu, batalio plivanje i prešao na košarku! Sjajna priča Nikole Milutinova

03.01.2022

12:15

0

Autor: 24sedam

Srpski košarkaš pričao o Srbiji, Grčkoj, Rusiji, pa i o životu posle karijere

Slomio vilicu na bazenu, batalio plivanje i prešao na košarku! Sjajna priča Nikole Milutinova
Copyright Profimedia

Život piše romane, pa je jedan napisao i za srpskog košarkaškog reprezentativca Nikolu Milutinova.

U intervjuu za "Basket News" as CSKA iz Moskve pričao je o Rusiji, Grčkoj, Srbiji, o tome kako je šeprtlja u kuhinji, ali i o planovima za budućnost.

Njegov roman počinje gadnom povredom na bazenu. Povredom koja će odrediti šampionski put...

- Moji roditelji su želeli da se kao dete bavim nekim sportom, da budem zdrav i poslali su me na plivanje. Međutim, mislim da sam imao sedam godina kad sam pao na ivicu bazena i polomio vilicu, posle čega sam odlučio da promenim sport. Ne znam baš tačno kako sam došao na ideju da to bude košarka, ali mi je otac rekao da je to bila samo moja odluka. Uvek sam bio viši od svojih vršnjaka, iz godine u godinu sam dobijao na visini, pa je možda i to bio razlog.

U ekipi CSKA kaže Nikola vladaju odlična energija i međusobno razumevanje, ali bi jednu stvar ipak promenio. Ne u klubu, nego u gradu u kom živi.

 

 

- Imamo dobar tim u kojem vlada odlična atmosfera, pa se družimo i van terena, što je takođe jako važno. Volim Moskvu, ovo je lep grad, ali sam se pre dolaska malo brinuo kako ću se snaći. Ipak, sada je sve u redu, navikao sam se, ima šta da se vidi i gde da se ode, čak je i hrana odlična, samo je problem što je mnogo hladno.

Svoj veliki put krčio je iz Partizana iz kojeg je na pet godina otišao u Grčku.

- Bilo je teško u početku, ali sam se kasnije navikao, mnogo sam vremena provodio sa Grcima, čak sam od njih pokupio i akcenat i osećam se kao da dobar deo mene pripada Grčkoj.

Toliko o košarci, a ko je Nikola van terena i hale, odnosno ko će biti kada "okači patike o klin"...

- Pokušavao sam nekoliko puta da kuvam, gledao recepte na YouTube, ali sam samo pravio nered u kuhinji i odlučio sam da to više ne radim. U Švajcarskoj imam finansijskog savetnika sa kojim se čujem svaki dan i od kojeg pokušavam da naučim što je više moguće, jer znam da košarkaška karijera ne može da traje zauvek. Ne mogu za sebe da kažem da sam neki stručnjak za kriptovalute mada znam o čemu se tu radi, ali nijedan savetnik vam neće reći da uložite novac u to - rekao je Milutonov i za kraj otkrio da obožava gledanje televizije:

- Moja omiljena serija je "Peaky blinders" i jedva čekam da počne nova sezona. Baš sam uzbuđen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike