Jokićev Denver na prinudnom odmoru, zablistao sin Zvezdine legende u Vašingtonu

31.12.2021

06:11

0

Autor: 24sedam

Denver u problemu zbog virusa koji je zavladao u ekipi

Jokićev Denver na prinudnom odmoru, zablistao sin Zvezdine legende u Vašingtonu
deni avdija - Copyright Tanjug/AP

U noći kada je zbog širenja covid-19 u domaćoj ekipi otkazan srpski derbi u Denveru, gde su Jokićevi Nagetsi trebali da dočekaju Golden Stejt Nemanje Bjelice, nije nedostajalo dobre košarke na Istoku.

Ekipa Vašingtona dobila je Klivlend sa 110:93, dok je u malom derbiju konferencije lider Bruklin poražen od Filadelfije sa 110:102. Najviše poena zabeleženo je u Orlandu, gde je šampion Milvoki držao čas u trijumfu 136:118.

Vizardsi uz velike muke zbog brojnih povreda i virusa, pronašao je snage da trijumfuje u direktnom duelu sa konkurentom za mesto u plej-ofu Klivlednom. Najbolju partiju pružio je Bredli Bil koji je postigao 29 poena uz deset asistencija i šest skokova.

 

 

Odlične pomagače imao je u Kajlu Kuzmi (25 p, 10 sk) i sve boljem Deniju Avdiji, koji je u odsustvu Davisa Bertansa odigrao 24 minuta i za to vreme postigao je 13 poena i uhvatio šest lopti.

Zanimljivo je da se na parketu dugo zadržao i Bred Vonamejker, koga su već u Evropi počeli da sele od jednog do drugog evroligaša, a on je kao starter odigrao 27 minuta, uz učinak od sedam poena i asistencija i pet skokova. U poraženom timu Kevin Lav je bio najefikasniji sa 25 poena, dok je plejmejker Kevin Pangos bio preskroman sa ubčenih dva poena.  

Milvoki polako hvata šampionski ritam. Ostvarena je 24 pobeda, ova protiv Orlanda na Floridi, jer su dvojica najboljih Kris Midlton (22 poena, šest asistencija) i Janis Adetokunbo (33 p, 12 sk, 6 as) bili nezadrživi za igrače domaćeg tima u čijem je sastavu "ruki" Franc Vagner sa 20 ubačenih poena opet najviše pokazao.

 

 

Džejms Harden i Kevin Durant nisu mogli ništa protiv razigrane Filadelfije predvođene Džoelom Embidom. Dvojici lidera šut je stao na 97:97 tri minuta pre kraja, pa su Ser Kari i Embid svojim poenima taj odlučujući deo utakmice završili skorom 13:4 u svoju korist. Durent i Harden su meč završili sa po 33 poena, s tim da je prva brada NBA napravila tripl-dabl dodavši još 14 skokova i deset asistencija. Kod gostiju najbolji je bio Embid sa 34 poena.

Rezultati:

Bruklin - Filadelfija 102:110

Orlando - Milvoki 118:136

Vašington - Klivlend 110:93

Denver - Golden Stejt odloženo

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike