Atlanta ubedljivo poražena, Bogdanov pad zabrinuo navijače

25.12.2021

19:21

0

Njujork Niksi su u svojoj dvorani slavili sa 101:87

Atlanta ubedljivo poražena, Bogdanov pad zabrinuo navijače
Tan2021-11-2_14810864_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.

Košarkaši Atlanta Hoksa poraženi su večeras u Medison Skver gardenu od ekipe Njujork Niksa rezulatom 101:87. Srpski košarkaš, Bogdan Bogdanović na terenu je proveo 36 minuta i ubacio je osam poena. Falio je Hoksima večeras Trej Jang.

Užasno loše su Hoksi otvorili susret na gostovanju, dok je sa druge strane, Njujorku išao šut, te su nakon tri i po minuta igre vodili sa 16:3. Do kraja prve deonice, Atlanta je uspela da pokaže reakciju, ali su Niksi odličnim šutom sa distance otišli na 26:13.

Krajem prve četvrtine, Bogdan je nezgodno pao, nakon što je nagazio na nogu rivala, ali srećom brzo se pridigao. Od tog trenutka, do kraja kvartala, vezao je pet poena.

 

 

Na krilima dobrog finiša, igrali su zbnatno bolje i u nastavku. Prišla je Atlanta na -5, ali je ubrzo i stala. Furnije sa druge strane, večeras je sjajno raspoložen, te su Niksi na poluvremenu imali +10.

Hoksi se nisu predavali u nastavku, ali Niksi su rešetali.

Čvrsta odbrana nije ostavila prostora Bogdanoviću pri šutu, a u napadu domaćih, Kemba Voker je stigao i do tripl-dabla, pa je prednost Niksa bila sve veća. Na tri minuta do kraja susreta, Njujork je imao 20 poena prednosti, te je već tada, praktično sve bilo rešeno. Na kraju, poraz Hoksa rezultatom 101:87.

U ekipi Atlante po 20 poena postigli su Delon Rajt i Džon Kolins, dok je najefikasniji pojedinac došao iz pobedničkog tabora, Džulijus Rendl postigao je 25 poena, a pratili su ga Evan Furnije i Kvantin Grims sa po 15 poena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike