Gregor Glas - Partizanova zvezda u nastajanju i usponu forme

24.12.2021

14:53

0

Slovenac postaje značajna puška u napadu crno-belih ove sezone

Gregor Glas - Partizanova zvezda u nastajanju i usponu forme
20211215npGlas10 - Copyright MN Press

Sve je počelo sa probom. Nije obećavalo ni ime, ni to što je iz Slovenije pa se vodi kao stranac. Međutim, dvadesetogodišnji Gregor Glas je uspeo. Ubedio je Željka Obradovića da zaslužuje šansu i uhvatio ju je oberučke. Mic po mic, došlo se do toga da je na poslednje dve utakmice ubacio 18, odnosno 20 poena.

Dovoljno da se konstatuje da je Glas postao važan šraf u ovogodišnjem Parnom valjku.

Kolikvijume je položio, a onda i glavni ispit na gostovanju Lokomotivi iz Krasnodara.

Sa 20 poena je dobio simpatije crno-belih, šutirao je 3/4 za dva, 4/10 za tri i 2/2 sa linije penala. Dodao je svemu dva skoka i tri asistencije, kao i ukradenu loptu. Ukupan indeks korisnosti na gostovanju jednom od favorita za osvajanje Evrokupa – 19.

I u ABA ligi mu je porasla minutaža pa je na poslednjem meču protiv Mornara igrao 26 minuta i zabeležio osam poena. Pored te partije solidno je odigrao protiv Budućnosti u derbiju kada je ubacio 12, koliko je ubacio i Krki.

Zanimljivo je da se Glas preporučio Partizanu dobrim igrama u Dinamiku. Visok je 197 centimetara i bio je jedan od najboljih strelaca u ligi, beležio je sjajnih 18 poena po meču uz 4,2 skoka. Letos je čak razgovarao i sa Cedevita Olimpijom, ali je na kraju Željko Obradović odigrao važnu ulogu i Glas je završio u Partizanu.

Pre beogradskih klubova bio je igrač Primorske sa kojom je osvojio četiri trofeja, dva puta Kup Slovenije, a jednom slovenačku ligu i ABA 2 ligu.

Glas je prošao kompletan pripremni period sa crno-belima i potpisao je kasnije trogodišnji ugovor. Što je samo pokazatelj da Parni valjak na njega ozbiljno računa.

- Osećam se super, nije bilo nervoze, došao sam ovde da pokažem šta mogu da dam ekipi. Na meni je bilo da radim što više, da dam sve od sebe na svakom treningu. To sam i radio... Dobio sam ugovor na kraju, ali već neko vreme sam znao da ću verovatno ostati ovde, tako da nisam bio nervozan. Fokusirao sam se na rad, a ove druge stvari pustio sam mojim ljudima da završe - rekao je Glas po potpisivanju ugovora.

MN Press
 

Inače, Glas je sa U18 reprezentacijom Slovenije osvojio bronzanu medalju na evropskom prvenstvu u Grčkoj i pritom bio prvi strelac ekipe sa prosekom od 14,4 poena po utakmici. Takođe je kao 17-godišnjak debitovao i za seniorsku reprezentaciju Slovenije i po nekim informacijama je najmlađi debitant u istoriji svog nacionalnog tima.

Glas se, jasno, najviše u Partizanu istakao šutem za tri poena. Pomalo pri izbačaju podseća na Bogdana Bogdanovića, ali naravno da su mu procenti i dalje daleko od srpskog snajpera.

- Svaki dan radim na tome. Kada dođe utakmica onda ne razmišljam koji šut, kad. To me tokom utakmice ne zanima. Obradoviću su bitni detalji, na tome radimo svaki dan. Kada sve to usvojimo, bićemo baš dobri - konstatovao je nedavno Glas.

Zvezda još nije. Ali, može da se kaže da ima potencijala da to postane u nekom momentu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike