Košarka na Božić: Bivši adut srušio Zvezdu sa zvukom sirene (KRAJ)

07.01.2021

17:21 >> 20:01

0

Autor: D. B.

Lorenco Braun pogodio šut za pobedu Fenerbahčea

Košarka na Božić: Bivši adut srušio Zvezdu sa zvukom sirene (KRAJ)
Copyright MN Press

Ovog meča na Božić niko se neće rado sećati u redovima Crvene zvezde. Lorenco Braun, koji je veći deo meča bio jedna od najslabijih karika Fenerbahčea, pogodio je šut u poslednjoj sekundi i doneo je trijumf Fenerbahčeu u Beogradu. Crvena zvezda je imala šansu da pobedi i prokockala ju je.

Tok meča moglo ste da pratiti uživo na 24sedam.

20:51 BRAUN ZA POBEDU FENERA

Pri rezultatu 71:69 Dešon Pjer pogađa oba slobodna bacanja. Greška Davidovca omoglućila je Feneru napad. Gudurić je loše napao, O’Brajant je uhvatio loptu pod svojim obručem. Kolom je imao šut. Nije uspeo. Lorenco Braun je na nešto više od četiri sekunde krenuo da trči preko čitavog terena. Sa zvukom sirene je izbacio loptu. Jednu desetinku pre isteka vremena je izbacio loptu i pogodio je.

20:45 OVO BI MOGLO DA BUDE VAŽNO…

Dejan Davidovac je pogdio jako važan šut za tri poena. Kokoškov traži minut odmora. Zvezda vodi na minut 29 sekundi pre kraja četvrtine.

20:43 VESELI, PA GUDURIĆ

Veseli se iskupio za pređašnje greške kada je skinuo polaganje Koloma. Marko Gudurić je ušao u šuterki ritam. Fener vodi na dva minuta i 24 sekundi pre kraja četvrte četvrtine – 69:68.

20:40 BLIŽI SE UZBUDLJIVI FINIŠ

Polako, ali sigurno približavamo se kraju meča. Jagodić-Kuridža je pobodio dva slobodna bacanja, Veseli je bacio loptu u aut. Zvezda je na plus tri – 68:65. Radonjić vraća O’Brajanta i Radanova u igru. Traži nekoga ko će da postigne poene.

20:35 ZVEZDA STIGLA DO “PLUS 7”, ALI SE FENER VRATIO

Gudurić je faulirao Dobrića na šutu za tri poena. Krilo Zvezde je tri puta pogodio sa linije penala i domaćin je prvi put stigao do nešto ubedljivije razlike – 66:59. Ali, Bartel je pogdio trojku, usledio je i loš napad, pa je Radonjić uzeo minut odmora.

20:33 DOBRI POTEZI AMERIKANACA

Dva dobra poteza Zvezdinih Amerikanac. O’Brajant je ponovo pogodio pod faulom, a zatim je Volden ukrao loptu. Fener je na šest minuta pre kraja ušao u bonus – 63:59 za crveno-bele.

20:31 FENER NE ODUSTAJE

I taman kada je delovalo da je Zvezda uhvatila pravi ritam, ponovo se Fenerbahče vraća. Lorenco Braun je uspeo da se malo poveže i njegova na mahove haotična igra dobila je malo više smisla. Posle tri minuta igre poenima sa linije za slobodna bacanja Pjera ponovo je samo plus 1 za Zvezdu – 60:59.

20:27 ODLIČNA MINIJATURA DOBRIĆA

Dobrić igra dobro na startu četvrog perioda igre. Prvo je pogodio pod faulom, onda je bio agresivan u odbrani, a zatim je i asistirao Davidovcu u kontranapadu. Zvezda vodi 58:55.

20:22 KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Nerešeno posle tri četvrtine. A nije moralo tako da bude. Ipak, Veseli je rampom zaustavio pokušaj Jagodića-Kuridže da zakuca.

20:19 ROVOVSKA BITKA SE NASTAVLJA

Lorenco Braun je u nekoliko navrata “častio” Zvezdu i dao joj vetar u leđa, ali nije to dovoljno. Ređaju se loši napadi na obe strane, svaki poen je bukvalno zlata vredan. Džoni O’Brajant je pogodio pod faulom i posle uspešno pogođenog slobodnog bacanja Zvezda je ponovo na pola koša prednosti – 50:49.

20:13 SADA KOKOŠKOV MORA DA REAGUJE

Čudna je ovo utakmica. Baš. Posle crnih minuta Zvezde, sada je red na Fenerbahče. Crveno-beli stižu do izjednačenja. Kokoškov traži tajm-aut. Nerešeno je – 44:44.

20:07 TAJM AUT, ZVEZDA BEZ POENA VIŠE OD TRI MINUTA

Fenerbahče deluje potpuno dezorganizovano, a tek Zvezda… Od početka treće četvrtine izabranici Dejana Radonjića nisu ubacili nijedan koš. Fenerbahče dve trojke. U 23. minutu meča gosti imaju prednost 44:39.

20:02 SPORI START – TREĆA EPIZODA

I treći put na startu četvrtine Fenerbahče je tim koji diktira dešavanja na parketu. Zvezda je bez poena, pa je tim iz Istanbula ponovo u vođstvu – 39:41.

19:58 POČINJE DRUGO POLUVREME

Na startu drugog poluvremena Radonjić je u startnih pet poslao Branka Lazića.

19:51 ŠTA KAŽE STATISTIKA

U redovima Zvezda najefikasniji su O’Brajant i Kolom sa po sedam poena, dok su Volden i Dobrić ubacili po šest. Jedini igrač koji ima dvocifreni košgeterski učinak u dosadašnjem toku meča je Jan Veseli sa deset poena. Fenerbahče apsolutno ne služi šut za tri poena (12-2), a Zvezda ima blagu prednost u skoku (16-14).

19:44 POLUVREME – ZVEZDA IMA MINIMALNO VOĐSTVO

Ponovo Kino Kolom sa zvukom sirene. Samo ovaj put je to bio šut za dva poena. Košem španskog beka Zvezda ima minimalnih 39:38 posle 20 minuta igre.

19:40 TROJKA NA TROJKU, PA ZAKUCAVANJE

Dobrić je pogodio trojku, koju je “vratio” Gudurić. Rit je vešto iskoristio visinsku prednost, a zatim je Bartel zakucao. Na 60 sekundi pre kraja druge četvrtine Zvezda vodi 37:36.

19:36 EVO MALO UZBUĐENJA – NESPORTSKA EDIJU

Na utakmicu koja je prilično ujednačena i tvrda nema previše uzbuđenja. Strasti su se malo zagrejale posle nesportske lične greške Edija nad Davidovcem. Zvezda na tri minuta pre kraja vodi 32:31.

19:30 IGRA U BRZOM RITMU

Nema mnogo faulova, igra se u dosta brzom ritmu, ali i uz mnogo promašaja i grešaka. Na nešto više od četiri minuta pre kraja druge četvrtine Fenerbahče vodi 29:27.

19:25 OPET SPORI START, ALI TU JE RADANOV

Preslikan početak utakmice i to Fenerbahče zna da iskoristi. Za 45 sekundi serijom 5:0 gosti su ponovo stigli u vođsrvo – 22:23. Ipak, odgovor je imao Aleksa Radanov koji je pogodio trojku.

19:21 KRAJ PRVE ČETVRTINE – TROJKA KOLOMA

Kraj prve četvrtine doneo je i trojku Koloma koju je burno proslavio. Zvezda ima četiri poena porednosti (22:18) uz dobrih 7-4 u šutu za tri poena, pet ofanzivnih skokova, bez promašaja sa linije slobodnih bacanja.

19:15 ZVEZDA SE VRAĆA – PRVI PUT VODI

Uspeo je Radonjić u nameri da razdrma tim. Napadi su postali prilično dobri i strpljivi. Aleksa Radnov je pokazao da se ne plaši kontakta i borbe sa višim i snažnijim od sebe, a Kolom da ume da koristi sve mane Lorenca Brauna. Upravo posle dva uspešno izvedena slobodna bacanja španskog beka Zvezda je i prvi put povela na meču – 17:16.

19:11 RADONJIĆ NEZEDOVOLJAN, IZMENAMA POKUŠAVA DA TRGNE EKIPU

Taman kada je delovalo da je Zvezda na putu da stigne prednost gostiju, posle trojke Dobrića, usledile su greške u nizu. Dugo je Radonjić čekao prvi prekid igre da bi u vatru ubacio O’Brajanta i Lazića, ali igra je bila takva da faula nije bilo. Posle četiri izgubljene lopte igrača Crvene zvezde, usledio je i tajm-aut trenera domaćeg tima. Fener na tri minuta pre kraja prve četvrtine ima plus pet (10:15)

19:05 LOŠ POČETAK ZVEZDE

Zvezda je krenula sa petorkom Volden-Davidovac-Dobrić-Rit-Kuzmić, dok je Kokoškov na parket poslao visoku postavu De Kolo-Ulanovas-Bartel-Gudurić-Veseli. I Fener je mnogo bolje počeo. Jan Veseli je odlično koristio brzinu i posle dva minuta igre bilo je 9:3 za goste.

19:00 UTAKMICA JE POČELA, POKLON ZA GUDURIĆA

Marko Gudurić i Lorenco Braun, kao nekdašnji aduti crveno-belih dobili su specijali poklon od Crvene zvezde. Gudurić je dobio dres koji označava da je deo Zvezdinog kluba 100 (u kome su igrači sa toliko ili više mečeva u crveno-beloj unifori), a Amerikanac koji je prethodne sezone dirigovao igrom beogradskog kluba sliku na kojoj je pisalo “Hvala”.

MN Press

18:45 Šta kaže istorija

Ova dva rivala do sada su odigrala 11 mečeva. Zvezda je slavila samo dva puta i oba puta to se dogodilo u Beogradu.

18:30 Rođendan “delija”

Iz KK Crvena zvezda nisu propustili da podsete da je navijačka grupa “delije” nastala upravo na današnji dan.

18:24 Ko sudi

Arbitri na ovom meču biće Hristos Hristodulu, Fernando Roča i Robert Viklicki

18:13 Zvezda bez Lojda, Hola i Simonovića

Crveno-beli su bez Džordana Lojda, Lengstona Hola, ali i Marka Simonovića. U timu je ponovo Marko Jagodić-Kuridža.

17:55 Fener je stigao u dvoranu

Na parketu dvorane “Aleksandar Nikolić” biće mnogo poznatih lica koji su je nekada zvali kućom. Jan Veseli i Marko Gudurić su slavu stekli upravo na ovom parketu. Tu je i prošlogodišnji adut crveno-belih Lorenco Braun.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike