Korona "spakovala" u izolaciju i najvećeg: Argentina brine za zdravlje Dijega

27.10.2020

21:08 >> 21:09

0

Maradona ugrožen zbog prisustva COVID-19 u njegovom neposrednom okruženju

Korona "spakovala" u izolaciju i najvećeg: Argentina brine za zdravlje Dijega
Copyright Profimedia.rs

Prema informacijama iz Argentine, legenda svetskog fudbala Dijego Armando Maradona preventivno je prebačen u izolaciju zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom. Strahuje se da je reč o jednom čoveku iz ličnog obezbeđenja Maradone, koji je pokazao simptome bolesti, pa je jednom od najvećih igrača svih vremena preporučen odlazak u karantin.

Maradona se nalazi u porodičnoj kući u La Plati, 65 kilometara južno od argentinske prestonice Buenos Ajresa, tako da će po svoj prilici svoj 60. rođendan za tri dana proslaviti u izolaciji. Za svaki slučaj on će biti testiran u četvrtak, u sklopu redovne provere zdravstvenog stanja igrača i stručnog štaba ekipe Himnasije La Plate pred meč prvog kola argetninskog šampiona protiv Patronata.

Maradona pripada delu populacije koja se u konekstu borbe protiv koronavirusa vodi kao visokorizična grupa, pa je stoga smanjio svoja pojavljivanja na javnim mestima kao i na trenizima Himnasije, koju predvodi sa klupe od septembra 2019. godine.

Argentina je od pojave pandemije registrovala oko milion zaraženih ljudi, a umrlo ih je 29.000. Prema podacima iz 2018. godine, ova južnoamerička zemlja ima 44.500.000 stanovnika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike