Korona je bila jača, ni ove godine ništa od Formule u Australiji!

06.07.2021

07:18 >> 07:19

0

Restriktivne mere su previše za organizaciju

Korona je bila jača, ni ove godine ništa od Formule u Australiji!
Copyright Formula 1, Profimedia

Australija je drugu godinu uzastopno otkazala trku Formule 1 zbog koronavirusa. Ona je prvo bila zakazana novembar, umesto tradicionalno u martu, ali pandemija je opet bila jača.

Organizatori su saopštili da je događaj otkazan zbog “ograničenja i logističkih izazova” u uslovima restrikicija. Podsetimo, u martu 2020. trka je otkazana kada je otkriveno da je jedan član tima Meklaren bio pozitivan na virus.

“Korporacija za Veliku nagradu Australije, u saradnji sa vladom države Viktorija i Formulom 1 objavljuje danas da je trka otkazana zbog ograničenja i logističkih izazova vezanih za pandemiju kovida-19, koja još traje. Nastavićemo svi zajedno da radimo oko kalendara za 2022”, navodi se u saopštenju.

Otkazana je australijska trka i u MotoGP-u, koja je trebalo da se održi u oktobru, a umesto nje, događaj će biti održan u Maleziji.

Podsetimo, Australija ima najmanji broj preminulih od virusa u odnosu na broj stanovnika. Tamo živi oko 26 miliona ljudi, a u poslednjih 15 meseci pandemije preminulo je samo 910 osoba.

Cena toga su neke od najrestriktivnijih mera na svetu, sa čestim zatvaranjima, karantinima, zabranom putovanja i ulaskom u zemlju.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike