Korona hara Olimpijskim igrama, rekordan broj zaraženih, jedan tim posebno pogođen

05.08.2021

07:54

0

Raste broj slučajeva i oko Igara i u celom Japanu

Korona hara Olimpijskim igrama, rekordan broj zaraženih, jedan tim posebno pogođen
Copyright Tokio, Tanjug/AP Photo/Kantaro Komiya

Korona se širi Tokiom. Olimpijske igre se bliže kraju, a broj zaraženih stalno raste. Organizatori su sada saopštili da je pozitivno testirana 31 osoba povezana sa takmičenjem.

Ukupan broj zaraženih od početka jula je 353.

Među zaraženima je i jedna osoba iz grčkog tima u umetničkom plivanju. Taj tim broju 12 članova, od kojih je šest pozitivno testirano na koronavirus, tako da organizatori taj tim smartaju kao mesto grupnog zaražavanja.

Tim je u početku bio u olimpijskom selu, ali se kasnije preselio na izolovane lokacije.

Šest pozitivno testiranih ostalo je u hotelskim sobama rezervisanim za slučajeve kovid-19, dok se ostatak tima vratio kući u sredu.

Među ostalim zaraženim u brojanju od četvrtka je 16 radnika, sedam zvaničnika vezanih za igre, troje pripadnika medija, dvoje funkcionera iz organizacionog komiteta i dvoje dobrovoljaca.

Od njih 31, 23 imaju boravište u Japanu. Ovi dnevni slučajevi ne spadaju u one koje zvanično broje državne i lokalne vlasti Japana.

Većina potvrđenih slučajeva poslednjih dana uključuje radnike koji žive u Japanu, ali koji nisu stanovnici olimpijskog sela.

Japan se bori protiv koronavirusa u Tokiju vanrednim stanjem. U sredu je ponovo oboren rekord po broju pozitivnih slučajeva, kako u zemlji, tako i u prestonici.

U prefekturi Ćiba, koja je takođe u vanrednom stanju, neće biti održana etapa štafete za Paraolimpijske igre, koja je trebalo da se održi 18. avgusta.

Paraolimpijske igre bi trebalo da se održe od 24. avgusta do 5. septembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike