Kolubara ili Santa Klara, Partizan mora na pobedu: Lutovac kroz teške dane ide uz pomoć saigrača

23.08.2021

12:02 >> 12:38

0

Povreda izgleda nije ozbiljnije prirode

Kolubara ili Santa Klara, Partizan mora na pobedu: Lutovac kroz teške dane ide uz pomoć saigrača
Copyright Riakrdo i Aleksandar Lutovac/ MN press

Pobeda nad Kolubarom (4:0) prijala je navijačima i fudbalerima Partizana, ali je stigla i briga zbog povrede strelca prvog gola Aleksandra Lutovca.

Igrač, koji poslednjih dana prolazi korz tešku porodičnu priču, priča za klupski sajt o aktulenom trenutku, kako u karijeri, tako i privatno.

– Sve što se trenutno dešava oko mene doživljavam jako emotivno. Ovako nešto mi je bilo potrebo jer osećam da sam fudbalski u dobrom momentu. Mislim da je Partizan velika porodica i to stvarno nije fraza! Puno mi je značila podrška svih jer i ja i moja porodica prolazimo kroz jako težak period. Zahvalan sam svima, ne samo igračima, već i ljudima iz kluba, stručnog štaba, uprave i, naravno, navijačima koji su uz mene konstantno i pružaju mi podršku. Takve stvari se ne zaboravljaju – rekao je Lutovac, pa se osvrnuo na dešavanja na terenu:

– Generalno, cilj nam je da u svaku utakmicu ulazimo sa istim intenzitetom i željom, bila ona u našoj ili ligi konferencija, svaka utakmica nam je jako bitna. Jasno smo zacrtali ciljeve ispred sebe i trudimo se maksimalno da ih ostvarimo. Kao sto sam već rekao više puta, trudim se da pomognem ekipi u svakom trenutku i svakom pogledu, na bilo kojoj poziciji. Zeka je izveo dobar slobodan udarac, a ja volim da ispratim svaku loptu do kraja. Drago mi je zbog gola, puno mi znači u ovom trenutku i drago mi je što ekipa nastavlja sa pobedama.

Kada je reč o povredi, sve je izgledalo mnogo strašnije nego što se danas čini.

– Imamo mnogo utakmica i malo vremena za odmor. Dosta se putuje i sigurno da telo na neki način mora da pokaže umor. Nadam se da nije ništa ozbiljno, ali osetio sam grč u mišiću i bilo je najpametnije da izađem iz igre. Kako stvari sada stoje, trebalo bi da oporavak bude brz, ali znaću više posle daljih testiranja.

Lutovac veruje da Partizan uz pomoć navijača može da eliminiše Santa Klaru u revanš meču plej-ofa za Ligu konferencija.

– Sigurno je da neće biti lako, oni su specifična ekipa i biće nam teže jer imamo gol zaostataka iz prve utakmice. Takođe, mislim da su i oni svesni gde dolaze i da će ta utakmica u četvrtak biti potpuno drugačija. Sve nas raduje pun stadion i jedva čekamo da izađemo na teren pred naše navijače. Pokazali su koliki su nam vetar u leđa i siguran sam da možemo da pobedimo i nadoknadimo tu razliku. Cilj nam je još na početku bio da prezimimo u Evropi. To se ni u jednom trenutku nije promenilo!

Za kraj se Lutovac osvrnuo i na činjenicu da od trenera Aleksandra Stanojevića polako dobija sve više i više vemena i prostora u igri.

Pročitajte još:

– Zahvalan sam na svakom minutu provedenom na terenu i trudim se uvek da opravdam poverenje, i svojih saigrača i stručnog štaba. Prija mi veća minutaža i daću sve od sebe da uvek uzvratim poverenje šefa. Svi mi dobro znamo koja je težina grba koji nosimo na dresu!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike