Ko sudi meč odluke: Seća se Pavkova, zlatnih "orlića" i brodoloma Krstajića

10.11.2020

11:23

0

Autor: D. B.

Određeni arbitri za meč baraža za odlazak na EP

Ko sudi meč odluke: Seća se Pavkova, zlatnih "orlića" i brodoloma Krstajića
Copyright MN Press

Španski arbitar Antonio Mateu Lahoz sudiće meč decenije za srpski reprezentativni fudbal, okršaj u baražu sa nacionalnom timom Škotske posle koga bi „orlovi“ mogli da se nađu prvi put posle 20 godina na Evropskom prvenstvu.

Lahoz je iskusni sudija, koji je akter mečeva u La Ligi još od 2008. godine. Internacionalac je od 2011. godine, a bio je i na SP 2018. godine. Srpska fudbalska publika ga se odlično seća. Bio je sudija na jednom od najkatastrofalnijih utakmica i poraza od Ukrajine u kvalifikacijama za odlazak na EP. Tim koji je tada vodio Mladen Krstajić ponižen je posle poraza od 5:0 u meču koji je odigran u junu 2019. godine, a posle koga je Krstajić i završio svoju karijeru na klupi Srbije.

Pročitajte još: Škotski ekspert za 24sedam izneo očekivanja od meča

Koliko god nije doneo sreću „orlovima“, toliko se ovog sudije sa radošću sećaju navijači Crvene zvezde. Španac je u Beogradu sudio utakmicu grupne faze Lige šampiona u sezoni 2018-19. u kojoj su crveno-beli pobedili Liverpul sa 2:0 golovima Milana Pavkova.

Sećamo ga se i kao čoveka koji je sudio meč 1/8 finala SP za igrače do 20 godina kada je Srbija postala svetski šampion. Četa Veljka Paunovića tada je pobedila Mađarsku sa 2:1 i to posle produžetka.

Obe sezone redovno sudi u La Ligi, a tokom prethodne reprezentativne pauze bio je na Balkanu kao glavni arbitar meča između Bosne i Hercegovine i Severne Irske koju su „ostrvljani“ dobili posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Stalni je akter mečeva Lige šampiona, a nedevno je podelio šest žutih kartona na meču Porta i Olimpika iz Marselja u kome je tim iz Portugala slavio sa 3:0.

Pročitajte još: Srbija u punoj snazi udara na Škote

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike