Klinke postale milionerke: Još traje američki san! Dve tinejdžerke u senzacionalnom finalu US opena

10.09.2021

07:01 >> 08:27

0

Ema Radukanu i Lejla Fernandez boriće se za trofej na US openu i novčanu nagradu od 2,5 miliona evra

Klinke postale milionerke: Još traje američki san! Dve tinejdžerke u senzacionalnom finalu US opena
Copyright Ema Radukanu, Lejla Fernandez/Tanjug

Britanka rumunskog porekla, 18-godišnja Ema Radukanu nastavlja sa senzacionalnim rezultatima na US openu. Ona je u polufinalu bila bolja od Grkinje Marije Sakari sa ubedljivih 2:0 (6:1, 6:4), pa će se u borbi za trofej naći sa isto tako neverovatnom, godinu dana starijom Kanađankom Lejlom Fernandez.

Ema Radukanu, koja je pre grend slema u Njujorku bila 150. igračica planete prema VTA listi, postala je prva teniserka u istoriji koja je do finala došla kao kvalifikant, a još neverovatnije deluje podatak da je do borbe za tron došla tako nadmoćnom igrom u kojoj svojim protivnicama nije prepustila nijedan set.

Radukanuova je uništila i favorizovanu Sakarijevu, kojoj su predviđali da će baš ona biti ta teniserka sposobna da prekine san tinejdžerke iz Britanije koja je 2002. godine rođena u Torontu, u braku Rumuna i Kineskinje. Grkinja je bila prinuđena da prizna poraz nakon sat i 25 minuta igre.

Na drugoj strani Lejla Fernandez je eliminisala Arinu Sabaljenko rezultatom 2:1 (7:6, 4:6, 6:4). Pre Beloruskinje, Fernandezova je takođe pobedila Naomi Osaku i Elinu Svitolinu, što joj, kao i njenoj konkurentkinji u finalu, donosi garantovanu zaradu od 1,25 miliona evra. Pobednici će pripasti ček od 2,5 miliona dolara.

Njih dve su takođe napravili impresivne skokove na VTA rang-listi: Ema će doći do 32. mesta na svetu, a Lejla na 27. poziciju.

Finale između Eme Radukanu i Lejle Fernandez igra se u subotu uveče.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike