Đere pred početak turnira u Beogradu: Ne smem nigde da mrdam, ali makar spavam u svom krevetu

18.04.2021

10:27

0

Autor: D. B.

Kako izgleda život tenisera u beogradskom mehuru

Đere pred početak turnira u Beogradu: Ne smem nigde da mrdam, ali makar spavam u svom krevetu
Copyright Profimedia.rs

Ne dešava se često da tokom proleća Beograd bude teniski centar sveta. Ali, ovo godine, moramo da se “pomirimo” sa činjenicom da je glavni grad Srbije, zavaljujući naporima Novaka Đokovića i predanom radu Đorđa Đokovića, taj san postao realnost.

Sutra kreću nadmetanja na turniru “Serbia open”, koji je ove godine u kategoriji ATP 250, i zbog koga će oči čitavog sveta belog sporta biti okrenuti ka Dorćolu.

Među igračima iz Srbije koji će svoje umeće pokazati na terenima je i Laslo Đere. Rival u prvom kolu, trenutno 49. igraču na ATP listi biće 94. igrač planete Argentinac Huan Ignasio Londero. Ova dva tenisera do sada su igrali dva puta, oba tokom 2020. godine. Obojica imaju po pobedu – Laslo je bio bolji u četvrtfinalu turnira u Kordobi i to u tri seta od koja su dva rešena u taj-breku, dok je Londero uzvratio nešto kasnije u Buenos Ajresu. I taj meč je bio neizvestan i rešen je u tri seta.

– Jako sam uzbuđen. Ovo je jedinstvena prilika da igram u Srbiji na zvaničnom turniru. Jedva čekam. Zahvalan sam Noletu što je doveo ATP turnir kod nas, pošto sam na onim ranije igranim bio previše mlad da bih igrao. Nažalost neće biti publike, ali i pored toga ovo je sjajan osećaj – počeo je Đere svoje onlajn obraćanje medijima.

Đere je otkrio i kako izgledaju striktna pravila koja važe na ATP turu u doba pandemije koronavirus. Za razliku od svih turnira koje ogra ove godine, ovaj u Beogradu je nešto lakši za Lasla.

– Komplikovano je sve u poslednjih 12 meseci. Ušao sam prekjuče u beogradski “mehur”. Ne smem nigde da idem, limitiran sam što se tiče kretanja, kao i svi drugi. Ali, makar spavam kod kuće. Eto makar tu imam prednost u odnosu na druge turnire – traži dobre okolnosti u teškoj situaciji Đere.

Printskrin/zoom

Neizvesnost sa kojima se svi teniseri suočavaju do početka sezone utiču i na planove. Zbog toga Đere ne može još da potvrdi da li će biti deo i drugog ATP turnira koji će se održati u Beogradu nedelju dana pre početka Rolan Garosa.

Nisam još odlučio. Sjajno je što ćemo imati još jedan ATP turnir. Imao sam plan koji sam napravio za Rolan Garos. Ovo je ispalo u poslednjem trenutnu zbog odlaganja početka Otvorenog prvenstva Francuske za nedelju dana. Moraću da vidim. Ne isključujem, ali ne mogu da obećam – jasan je Laslo.

Nedavno je pričao za zvanični sajt ATP tura i da je kao klinac imao tu privilegiju da upozna Đokovića tokom jednom meča Dejvis kupa. Zbog toga je interesantno i čuti šta misli o svima koji sada njega vide kao idola.

MN Press

Tada je Nole bio blizu prvih deset. Ja sam slabije rangiran nego on tada, dakle nisam na tom nivou, ali svestan sam da i mene neko vidi kao uzor. I to sam znaju svi srpski igrači, a ima nas petorica među prvih 50. Gledam da se tako ponašam kao uzor, da budem dobar primer. Imam to na umu.

Pročitajte još

Žreb je odlučio da se Đere nalazi u delu kostura u kome je i Novak Đoković, ali i Miomir Kecmanović. Zbog toga je interesantno bilo i čuti da li bi voleo da, ako stigne do finala, sa druge strane mreže bude još neki igrač iz Srbije.

Da, što da ne. Bilo bi to dobro – nasmejao se Đere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike