Kapiten pokazao da mu se i dalje igra fudbal: Da li Marković može izbrisati žal "grobara" za Asanom

30.07.2021

16:29 >> 16:32

0

Novi lider crno-belih konačno počeo da diže nivo svoje igre

Kapiten pokazao da mu se i dalje igra fudbal: Da li Marković može izbrisati žal "grobara" za Asanom
Copyright Lazar Marković, Takuma Asano/FK Partizan

Ni poslednja utakmica Partizana u Dunajskoj Stredi neće dati odgovor na pitanje da li su crno-beli bolji nego što su bili u prošloj sezoni, najviše zbog toga što aktuelni tim serijom pobeda bez primljenog gola zaslužuje još malo prilika pre donošenja konačnog suda.

Dakle, prednost je na strani onog Partizana sa Stojkovićem na golu i Asanom u špicu, ali za novu ekipu radi vreme, jer opravdano je očekivati da će naredne nedelje i meseci zajedničkih treninga samo dodatno osnažiti ovaj tim Aleksandra Stanojevića.

Naravno, pod uslovom da uprava zadrži današnji sastav, postoji dosta razloga da navijači crno-belih na ovu sezonu gledaju sa optimizmom. Partizan izgleda stabilnije u izvođenju zamišljenog, sve su jasniji Stanojevićevi mehanizmi igre posebno u napadu, ali stoji i ocena da Vojvodina, Proleter i Dunajska Streda nisu dovoljno jaki testovi za procenu pozitivnih pojava i da pravi izazov dolazi već sa Sočijem.

Rikardo/FK Partizan

Ovom Partizanu nedostaje brzina i upornost odbeglog Japanca, kao i sigurnost Svetozara Markovića u poslednjoj liniji. Zahvaljujući Asano se zatvarala leva strana u defanzivi, dok je ta njegova hitrina u ofanzivi plašila rivala, koji je i pre meča morao da stvara taktiku za sprečavanje tranzicije. Sve je to zahtevalo drugačije postavljanje rivala i kod prekida i tokom igre, budući da je Japanac za sebe vezivao i po dvojicu protivničkih fudbalera, ali “kad nema kiše dobar je i grad”.

U prevodu, Asano više nije tu, ali dobro je što Lazar Marković pokazuje jasne signale da mu se i dalje igra fudbal. Da bi novi kapiten postao ono što je Stanojević imao sa Asanom, morao bi pre svega da poradi na voljnom momentu kada treba braniti prostor ispred Popovića i pomoći bekovima. Protiv Slovaka je umeo da isprati svog čoveka do kraja, ali je u Beogradu umeo tu dužnost da prepusti drugome.

Od ključnih igrača nivo igre je podigao Natho. Pantić je već sada značajno bolji nego u svom kratkom mandatu u Čukaričkom, dok se od Jovića očekuje da krene napred kada ga prođu dečije bolesti. Špic je ojačan Rikardom, koji je već shvatio da Proleter nije svaki dan i da će ova borba doneti još mnogo muka

Odbrana pokazuje svoje limite. Nedostaje Svetozar Marković, a još više neko poput Strahinje Pavlovića. Vujačić je iza sebe u Slovačkoj ostavio jedan loš nastup, sa previše pogrešnih procena i reakcija, dok je Saničanin bespotrebno ušao u rizik i dao povod sudiji da svira penal. Ništa bolji od ovog tandema nije bio Lutovac, neprecizan u predaji lopte kod gotovo svakog pasa dužeg od deset metara, ali srećom svi su oni mogli da stanu pod kišobran sjajnog golmana Popovića.

Aleksandar Popović/FK Partizan

Iznenađujuće od Stojkovićevog naslednika je da najbolju partiju u dresu sa grbom Partizana pokaže baš na UEFA utakmici u gostima, pa je ovaj prolaz crno-belih u 3. kolo najviše njegov i Stanojevićev, koji je pored “jedinice” imao i odličnu procenu za Pantića.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike