Kapiten Danske se podsetio drame u Kopenhagenu: Borili smo se kao tim da Eriksena sačuvamo u životu

19.08.2021

19:33

0

Simon Kjer kaže da je prvi put vraćao nekoga u život, nada se da će to biti i poslednji

Kapiten Danske se podsetio drame u Kopenhagenu: Borili smo se kao tim da Eriksena sačuvamo u životu
Copyright Profimedia

Kapiten reprezentacije Danske Simon Kjer prvi put otkako je učestvovao u spasavanju života saigraču Kristijanu Eriksenu progovorio je o dramatičnim trenucima u Kopehhagenu na utakmici njegovog nacionalnog tima protiv Finske. Štoper koga su mediji odmah proglasili za heroja tvrdi da se ne oseća tako:

– Nisam heroj. Samo sam uradio ono što sam trebao , bez razmišljanja, kao što bi bilo ko drugi. Instinkt me je vodio i uradio sam ono što sam morao, automatski. To mi se prvi put dogodilo, nadam se da će biti i poslednji – priča Kjer.

AP Photo/Martin Meissner, Pool

Iskusni defanzivac ističe da su se u tim mučnim momentima, kada je život saigrača visio o koncu, svi igrači Danske ponašali pribrano.

– Prvo je bilo zabavno, pa je zavladala tišina. Bio je to istorijski dan za sve nas Dance, prva utakmica Evropskog prvenstva, kod kuće. Onda se dogodilo ono što se dogodilo. Imao sam sposobnost da ostanem pri sebi, kao i svi moji saigrači. Bio je to timski napor. Očigledno bismo isto uradili da je protivnik bilo ko drugi. To je sve. Jedino što je važno je da je Kristijan sada dobro. To je jedino bitno.

Profimedia.rs

Kjer veruje da pitanje obuke igrača oko prve pomoći i oživljavanja i te kako ima smisla.

– Svakako da treba učiti ljude tome. Nadam se da je ova slika podigla svest. Lekari su bili jako dobri, odmah su intervenisali, ali svakako je važno znati šta da radite kad se to dogodi. To može nekome spasiti život.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike