Kakvo pojačanje: Velika nada Mađarske izabrala je "orlove"

22.02.2021

13:39

0

Autor: D. B.

Sjajna vest stiže iz Rukometnog saveza Srbije

Kakvo pojačanje: Velika nada Mađarske izabrala je "orlove"
Copyright Printscreen/Youtube/Jövünk! Utánpótlás-magazin M4 Sport

Krajem maja 2020. godine osvanula je vest da Uroš Borzaš postao član Tuluza uz rečenicu “on je samo jedan od srpskih dečaka koga nismo viđali u srpskom dresu”.

Nekadašnji juniorski reprezentativac Mađarske, srednji bek rođen u Adi 1999. godine, bio je deo Akademije na Balatonu, a posle školovanja je zaigrao za Vesprem, da bi punu afirmaciju, pre odlaska u Francusku, stekao igrajući za Tatabanju.

E sada je došlo vreme da se onaj deo o tome kako nikada nije zaigrao za Srbiju – izbriše.

Naime, njegovo ime i prezime nalazi se na spisku igrača na koje selektor Toni Đerona računa tokom EHF nedelje (7-14. mart). On je poslednji meč za Mađarsku odigrao na SP za juniore u Španiji 2019. godine i od tada pauzira što se tiče nastupa u nacionalnim timovima. Pravo da igra za “orlove” dobiće tek kada mu isteknu tri godine pauze, dakle jula 2022. godine. Ali, to ne znači da se selektor Đerona već na želi da ga vidi na delu i da počne da ga uigrava sa budućim saigračima.

Pročitajte još

Selektor Đerona je na pripreme pozvao golmane Todora Jandrića, Vladimira Cuparu, Dejana Milosavljeva i Milana Bomeštera, leva krila: Miloša Grozdanića, Mladena Šotića i Vanju Ilića, pivote: Mijaila Marsenića, Iliju Bogdanovića, Ivana Popovića i Vuka Milenkovića, desna krila: Vukašina Vorkapića, Bogdana Radivojevića kao i bekove Iliju Abutovića, Marka Milosavljevića, Petra Đorđića, Lazara Kukića, Stevana Sretenovića, Aleksu Kolakovića, Nemanju Obradovića, Petra Nenadića, Nemanju Zelenovića, Miloša Orbovića i Mihajla Radojkovića. I naravno Borzaša.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike