Kako je ATP čestitao Đokoviću: Promenio si naš sport

08.03.2021

13:00 >> 13:28

0

Autor: D. B.

Mnogi maštaju da budu broj jedan, pa to ne učine. Biti rekorder po broju nedelja na tom mestu je nešto što redefiniše sve

Kako je ATP čestitao Đokoviću: Promenio si naš sport
Copyright Profimedia

Četrdeset i osam godina niko nije uspeo ono što je Novaku Đokoviću danas pošlo za rukom. Toliko godina je bilo potrebno da se pojavi čovek koji je tokom impresivne i neponovljive karijere osvojio 18 gren slem titula i 36 trofeja na turnirima iz serije ATP 1.000 koji će 311 nedelja biti na čelu ATP liste.

Sada kada je Novak postao vlasnik ovog neponovljivog rekorda stižu čestitke sa svih strana, jedna od njih je i od udruženja ATP.

– Novakova dostignuća u tenisu su neverovatna. Među njima se posebno izdvaja ovaj rekord. Biti broj jedan na svetu je nešto o čemu toliko igrača mašta, a ostvari ih tako malo. Ali, da držiš tu poziciju duže od bilo koga u istoriji to je dokaz da si postigao uspeh koji redefiniše naš sport – rekao je predsednik ATP-a Andrea Gaudenci.

Profimedia

Kakav je uspeh Novak napravio možda najbolje govori činjenica da je 21. maja 2018. pao na 22. poziciju tokom perioda kada nije mogao da igra zbog povrede, ali i da se vratio među top tenisera na svetu već u novembru 2018. Od momenta kada je bilo veliko pitanje da li uopšte nastaviti karijeru, Novak je stigao do momenta da je u dva navrata stigao do 88 nedelja na mestu broj jedan.

Pročitajte još

– Veoma sam uzbuđen što idem stazom legendi i divova ovog sporta. Znam da sam zaslužio mesto među njima prateći moje dečačke snove. Ovo je dokaz da kada nešto radiš iz ljubavi, sve je moguće – navode na ATP Novakove reči.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike