Kakav je status Igora Kokoškova u Fenerbahčeu? Odgovor stiže od najupućenijeg

15.12.2020

15:37 >> 15:52

0

Autor: D. B.

Fenerbahče igra ispod očekivanja u Evroligi

Kakav je status Igora Kokoškova u Fenerbahčeu? Odgovor stiže od najupućenijeg
Copyright Profimedia

Za mnoge činjenica da Fenerbahče trenutno na tabeli zauzima 14. mesto uz skor od pet pobeda i osam poraza, kao i da u šampionatu Turske ne ide sve po planu, daje dobar osnov da klub iz Istanbula proglase za najveće razočarenje sezone 2020/21.

Ipak, ne i za generalnog menadžera plavo-žutih prekaljenog operativca iz Italije Mauricija Gerardinija.

Pročitajte još: Fenerbahče želi reprezentativca Srbije

On je pokušao da odgovori na pitanje šta se to tačno događa sa timom koji su mnogi videli u krugu najvećih favorita za osvajanje Evrolige.

Ove godine imamo budžet manji za 50%. Promenili smo trenera. Mnogo timova ima probleme zbog kovid 19, ne i mi, ali nijedan meč nismo još odigrali u punom sastavu. Imamo tri osnovna pokretača tima – De Koloa, Brauna i Veselog i neko od njih je uvek bio odsutan zbog povreda – jadao se Gerardini.

On kao jedan od problema vidi tesne poraze u trećem i četvrtom kolu Evrolige kada je Fener igzbubio od CSKA i Bajerna iz Minhena.

Možda smo na početku igrali i iznad naših mogućnosti. A onda smo igrali dobro protiv CSKA i izgubili smo. To je uticalo na samopouzdanje igrača. Uz to, nemamo ni našeg šestog igrača, publiku. I to je bitan faktor. Kada se sve to sabere, jasno je da je naš cilj da budemo osmi u Evroligi ove godine – ne ostavlja dilemu čovek koji je dugo u košarci.

Od njega stiže i odgovor kakav je status Igora Kokoškova, kome mnogi prognoziraju kraj epizode u Istanbulu.

– Igor je inteligentan i skroman trener. Zna da mora da se adaptira i da je ovo drugačije u odnosu na rad u reprezentacijama. Dinamika je potpuno drugačija, ali on je toga svestan. Zna da je u drugačijem i novom svetu – tvrdi iskusni klupski operativac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike