Juventus prvi put bez Ronalda: Ne sluti na dobro!

28.08.2021

21:03 >> 21:18

0

Autor: Adam Štulić

Stara dama poražena od Empolija u Torinu

Juventus prvi put bez Ronalda: Ne sluti na dobro!
Copyright Radost fudbalera Empolija posle gola protiv Juventusa foto: Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Teški dani su pred Andreom Anjelijem u predsedničkoj fotelji i Masimilijanom Alegrijem na klupi Juventusa. „Stara dama“ je prvi put nastupala bez Kristijana Ronalda i zaključak je jasan kao dan – ne sluti na dobro!

Prošlo je tek dva kola nove sezone Serije A, a „stara dama“ već zaostaje pet bodova za liderima Interom i Lacijom, a subotnji neuspeh od Empolija u Torinu (1:0) dugo će brideti na obrazima italijanskog velikana.

Trenutak odluke odigrao se u 21. minutu, kada je Mankusu matirao Ščesnog, a jalova inicijativa Juventusa do kraja meča nije dala nikakav konkretan rezultat pred golom gostiju.

Za razliku od crno-belih, Lacio, za kojeg je do 71. minuta nastupao Sergej Milinković Savić, je samleo Speciju na „Olimpiku“ (6:1), iako su i na ovom meču gosti došli do vođstva. Igrao se 4. minut kada je Verde zatresao mrežu Rimljana, koji su u razmaku od 10 minuta, golovima Ćira Imobilea (5’ i 10’) napravili preokret.

Maestralni kapiten Lacija sjajnu partiju krunisao je het-trikom već u prvom poluvremenu, postigavši treći gol u drugom minutu nadokande, pošto je prethodno promašio penal.

Iako je još tada bilo potpuno jasno da bodovi ostaju na „Olimpiku“, sve je bilo potvrđeno kada je Anderson u 47. minutu podigao prednost domaćih na 4:1, a u 54. direktan crveni karton zaradio Amian.

Brojčanu prednost do kraja meča domaći su iskoristili za još dve lopte u mreži nemoćnog rivala (70’ Hisaj, 85’ Luis Alberto).

Ranije danas, Siniša Mihajlović je sa Bolonjom uspeo da ostane neporažen na gostovanju u Bergamu protiv Atalante (0:0).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike