Jokić odbija hvalospeve: Ja dominiram? Ne, to nije prava reč!

28.02.2021

07:36 >> 07:43

0

Autor: D. B.

Nikola sasekao u korenu pitanje novinara iz SAD

Jokić odbija hvalospeve: Ja dominiram? Ne, to nije prava reč!
Copyright Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Zapitajte se sledeće: Da ste na mestu Nikole Jokića, koliko biste se promenili? Da ste čovek koji ima prosek od 26.7 poena, 10.9 skokova i 8.5 asistencija u ovoj NBA sezoni, da vaše ime mediji u SAD koriste kada pričaju o tome koji to igrač zaslužuje da ponese titulu naj-korisnijeg igrača najbolje košarkaške lige na svetu, da vas navijači širom sveta obožavaju i da vam ukažu poverenje da budete starter na Ol star meču, kako biste se ponašali?

Verovatno, ne kao Nikola. Ali, baš zbog takvih stvari Jokić je jedinstven.

Posle utakmice u kojoj je upisao osmi tripl-dabl ove sezone, posle meča tokom koga je “razmontirao” Oklahoma siti, Nikolu su američki mediji pitali kako se oseća kada dominira u dodavanjima.

Reč dominira je reč koja može da se koristi i upotrebi samo za nekoliko igrača u istoriji košarke. Ne. Ja ne dominiram. Da bih mogao asistiram saigračima, prvo ne meču moram da ubacim par poena, da “otvorim” rivala. Tek onda mogu da dodajem. Iskreno, nekada se i sam iznenadim šta mi računaju kao asistenciju. Hvala im na tome, ali se iznenadim – sasekao je Jokić već u startu bilo kakvu priču o sebi kao dominantnom faktoru u NBA ligi.

Slično je bilo i kada su ga novinari iz SAD pitali da li je kao klinac sanjao da će beležiti tripl-dablove kao na traci (do sada je za pet godina u NBA upisao 59).

Kada sam bio mlađi… Pa nisam ni mislio o tome. Verovatno zbog toga što tako nešto nije uobičajeno u Evropi – objasnio je Jokić.

Govorio je Nikola i o izjavi trenera Melouna da je Denver konačno pokazao igru po kojoj je bio prepoznatljiv tokom prošle sezone.

Lopta se kretala dobro. Pronalazili smo otvorene šuteve, pogađali smo ih… Imali smo ritam, a onda je lako igrati. Ovo je bila košarka kakvu smo nekada igrali u Denveru – pričao je Nikola.

A na pitanje da li će ovaj tim imati uspeh kao prošlogodišnji, Nikola je, ko zna koji put objasnio sa kakvim se problemima sve njegov tim suočava.

Mislili smo i pre sezone da smo dobri, ali izgubili smo dosta igrača koji imaju iskustvo. Ono što je najvažnije je da moramo da znamo ko smo. Možemo da imamo ciljeve, ali nam nedostaju momci koji su imali problem sa povredama ili su zbog drugih stvari odsustvovali. Imao sada u timu mlađe igrače koji nemaju toliko iskustva kao oni koji su otišli iz tima pre početka sezone, ali ako igramo ovako, onda ima razloga da verujemo da možemo da napravimo nešto i u drugom delu sezone.

Pročitajte još

Objasnio je Nikola i kako je tim uspeo da prebrodi poraz od Vašingtona u kome je Denver imao kontranapad četiri na jedan koji se, nepotrebno, završio neuspešnim šutem za tri poena.

– Naučio sam u NBA da sve moraš brzo da zaboravljaš. Moraš da budeš brz u tim stvarima. I to i volim u NBA – objasnio je Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike