Jokić je mašina, njega je nemoguće zaustaviti (FOTO+VIDEO)

10.04.2021

06:14 >> 07:49

0

Autor: D. B.

Denver pobedio San Antonio, Nikola upisao još jedan tripl-dabl, a stigli su i komplimenti čuvenog Popovića

Jokić je mašina, njega je nemoguće zaustaviti (FOTO+VIDEO)
Copyright AP Photo/David Zalubowski

Nekada se sjajne stvari čine normalnim zbog toga što se često dešavanju. Uzmimo primer Nikole Jokića i njegovih igara ove sezone. Postalo je normalno da centar Denvera dominira u NBA.

U pobedi “nagetsa” nad San Antonijom upisao je još jedan trip-dabl ove sezone. Ostvario je 26 poena, 13 skokova, 14 asistencija. Bio je to 13. tripl-dabl momka iz Sombora ove sezone, 54. od kada je počeo svoj NBA put.

Denver je pobedio San Antonio drugi put tokom ove nedelje, a na kraju meča na semaforu je pisalo 121:119 (36:26, 25:24, 35:33, 25:36).

AP Photo/David Zalubowski

U ovoj uzbudljivoj utakmici Denver je morao da strepi do poslednje sekunde pošto su igrači tima iz Teksasa imali čak tri šanse da meč uvedu u produžetak, ali je prvo Džonson promašio polaganje u kontranapadu, pa onda ni Marej, ni Derozen iz “odbojke” posle skokova u napadu nije uspeli da natera loptu da prođe kroz obruč.

Denver je tim koji je u najboljoj formi u NBA ligi. A svi komplimenti zbog načina na koji igraju idu na račun Nikole Jokića. Bila je ovo 18 uzastopna utakmica u kojoj su upisali 25 ili više asistencije (konkretno tim je protiv Sparsa upisao 32 uspešna dodavanja).

To je zbog toga što je Nikola Jokić možda i najbolji dodavač u NBA ligi. Među visokim igračima je sigurno najbolji. On sve to diktira. Sjajan je – objasnio je za mnoge jedan od najboljih trenera u istoriji lige Greg Popović.

Pročitajte još

Kod Denvera 22 poena postigao je Majkl Porter junior koji je imao i deset skokova, dok je Monte Moris, kao adut sa klupe ubacio 21 poen. Denver je ponovo lišen pomoći startnog beka Džamala Mareja. U redovima San Antonija Vajt je ubacio 25 poena, Derozan 24 uz 12 asistencija, a tragičar meča Džonson 15.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike