Jokićev viši nivo: Nikola o MVP priznanju, odluci da smrša, Stojakoviću, Kampacu

09.04.2021

20:01 >> 20:04

0

Autor: N. St.

Srpski centar pričao o raznim temama

Jokićev viši nivo: Nikola o MVP priznanju, odluci da smrša, Stojakoviću, Kampacu
Copyright Profimedia

Prošle sezone je Denveru malo nedostajalo da prođu do velikog NBA finala. Na tom putu su ih zaustavili Lejkersi, kasniji šampioni. Sada žele da odu korak dalje i da probaju da naprave još veći uspeh.

Glavna zvezda na tom putu Nagetsa je Nikola Jokić.

– Početak sezone nije bio najbolji imali smo skor 1-4. Baš smo sporo počeli. Sada stvari izgledaju bolje. Moramo da zadržimo fokus, ne može loša utakmica da te obori i definiše sezonu – rekao je Jokić.

Jedna od stvari koja mu je pomogla jeste gubitak kilograma.

Pre dve godine sam doneo odluku da smršam. Za ceo taj proces mi je bilo potrebno 6-8 meseci. Moje telo je moj alat i neophodno je da bude u dobrom stanju. Želeo sam da budem u dobroj formi i da budem još agresivniji, bolji na svakom treningu, utakmici. Bilo je potrebno mnogo žrtvovanja i snaga volje.

FAKU

Aron Gordon se pokazao kao odlično pojačanje, a pre njega je stigao Fakundo Kampaco iz Reala.

Faku je odličan, još uvek se prilagođava. Stil košarke je drugačiji, sve je bolji. Biće to još bolje kada se bude još više opustio

Veliku pomoć u tome pružio mu je srpski stručnjak Ognjen Stojaković.

– Sećam se Ogija još iz Mege. Ima malu košarkašku akademiju tamo smo se upoznali. Postao je jedan od asistenata trenera zadužen za razvoj u Denveru, ali smo se mi upoznali u Beogradu, pre nego što sam došao u NBA. Naš odnos je tamo počeo i od tada je sve bolji. On je neko ko je uvek bio tu. Mi smo porodični prijatelji, često provodimo vreme zajedno, pričamo o košaci mnogo, zaista smo dobri prijatelji.

Zato je Nikola sada kandidat za MVP nagradu…

Znam da sam u konkurenciji za to priznanje. Da li sam MVP ili nisam, to mi nije važno. Pokazujemo da ima još talenta u svetu da nije samo u Americi. Pokazujemo deci da mogu da uspeju u NBA ligi, da igraju na Ol-staru, to je lepota svega – zaključio je Jokić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike