Jokić citirao čuvenu repliku iz "Alana Forda", pa otkrio ko ga je naučio da asistira na tako fenomenalan način

29.12.2020

08:58

0

Autor: D. B.

Dobro raspoloženi centar Denvera bio je raspoložen za šalu posle istorijske noći i pobede nad Hjustonom

Jokić citirao čuvenu repliku iz "Alana Forda", pa otkrio ko ga je naučio da asistira na tako fenomenalan način
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Ako kaniš pobediti, ne smeš izgubiti. Čuvena replika iz kultnog stripa “Alan Ford” zaživela je kada ju je izgovrio Nikola Jokić opisujući utakmicu njegovog Denvera protiv Hjustona, utakmicu u kojoj je ušao u istoriju NBA lige.

Lepo je pobediti. Mnogo bolje nego izgubiti – kroz smeh je rekao Nikola Jokić odogovorajući na pitanja novinara tokom onlajn konferencije za novinare.

Kada je završio sa šalom koja sigurno većina Amerikanaca neće razumeti, Nikola je pokušao da pojasni kako se oseća posle meča u kome je ostvario 43. tripl-dabl u karijeri i rekord karijere sa 18 uspešnih dodavanja.

Pročitajte još

– Dobro sam šutirao za tri. Imali smo jako mali loših minuta, trčali smo dobro. Zaustavili smo, mislim nismo zaustavili, ali su natereli njihove najbolje igrače da teže postižu poene – ukratko je objasnio Jokić.

Američke novinare zanimalo je da li Jokić, kao što najbolji šuteri u NBA imaju mogućnost da uđu u seriju uspešnih šuteva, ima neku vrstu ulaska u zonu dobrih dodavanja kada samo ređa asistencije.

– Ne znam. Kada imamo dobar protok lopte i dobro kretanje, onda je tako. Ja imam dosta loptu u rukama, pa kada se svi dobro kreću onda je sve mnogo lakše – skromno je objasnio Jokić-

Zanimalo je kolege iz SAD i da li je Jokić izašao na parket na meču protiv Hjustona sa namerom da razigra saigrače pošto je Denver imao slabije procente šuta u prva dva meča sezone.

– Ne, ne. Igrači Hjustona su pokušavali da preuzimaju, da udavajaju, a ja sam samo tražio način da pronađem slobodnog saigrača. A oni su pogađali.

Nikola se pomalo začudio kada su ga pitali “ko te je naučio da tako dodaješ”. Posle par sekundi češkašnja brade i razmišljanja usledio je odgovor koji je toliko iskren da bi neko mogao da ga smatra i pomalo prepotentnim.

– Igram tako, od kada sam počeo da se bavim košakom. Navikao sam na to. Veorvatrno su me svi naučili. Verovatno su zaslužni svi trener koji su mi dali slobodnu da to radim.

Činjenicu da Hjuston ne igra sa klasičnim centrom i da su ga čuveli rastom niži Vud i Taker koji to nisu natereli su novinare iz SAD da upitaju Jokića i da li je mogao da igra više leđima ka košu protiv “lažnih petica” tima iz Hjustona.

Nikada ne prilagođavam igru protivniku. Pokušavam da igram i da postignem koš. Morao sam da budem agresivniji, to stoji. Recimo u drugom poluvremenu nisam ni šutnuo.

A što se tiče samog početka sezone u kojoj na prva tri meča ima neverovatan prosek od 24 poena, 12 skokova i 14 asistencija Nikola će skrmno

– Dobro se osećam. Imam neke povrede koje pokušavamo da sakrijemo. Spreman sam fizički, a koliko ćemo da doguramo i koliko ću da doguram – videćmo – zaključio je Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike