Jači treninzi za Čelsi i PSŽ: Lagane pobede velikih u Istanbulu i Krasnodaru

28.10.2020

20:05

0

Favoriti došli do očekivanih bodova u uvodnim mečevima drugog kola Lige šampiona

Jači treninzi za Čelsi i PSŽ: Lagane pobede velikih u Istanbulu i Krasnodaru
Copyright Tanjug/Ozan Kose/Pool via AP

U mečevima gde se sve moglo lako predvideti, PSŽ i Čelsi su došli do sigurnih pobeda u Istanbulu i Krasnodaru.Francuski šampion savladao je turskog prvaka Bašakšehir sa 0:2 (0:0) golovima Italijana Mojzea Kina u 64. i 79. minutu, dok je Čelsi slavio trijumf u Krasnodaru rezultatom 0:4 (0:1). Golove za “plavce” iz Londona postigli su Hadson-Odoi u 37, Verner iz penala u 72, Zijeh u 79. i  Pulišić u 90. minutu.

Tanjug/Ozan Kose/Pool via AP

Ako bi se moralo meriti težina zadatka, onda je nešto više energije za bodove potrošio tim PSŽ protiv Bašakšehira, jer su domaći odolevali svim napadima celo jedno poluvreme. U tome im je pomogla i povreda Nejmara, koji je već u 26. minutu ustupio svoje mesto rezervisti Sarabiji.

Tanjug/Tolga Bozoglu/Pool via AP

Ipak, kvalitet Mbapea i društva došao je do izražaja u nastavku meča, jer je bedem pred mrežom golmana Ginoka popustio u 64. minutu zbog loše odigranog prekida i nepokrivanja Kina u petercu. Italijan je bio precizan i 15 minuta kasnije, pa su Parižani tako došli do sigurne i ubedljive pobede. Srpski reprezentativac Danijel Aleksić dobio je priliku da igra od 81. minuta.

Tanjug/AP Photo

Čelsi nije imao problema da Krasnodaru dokaže ko je bolji tim. Već u 14. minutu Žoržinjo je propustio priliku da iz jedanaesterca donese prednost gostima, pa se na gol moralo čekati do 37. minuta kada je odbranu domaćina konačno otključao odlični Hadson Odoi. Posle toga sve je išlo mnogo lakše u igri Čelsija, jer im je vođstvo istovremeno skinulo pritisak i primoralo rivala da zaigra otvorenije u nastavku. To su pret kraj meča počeli svi obilato da koriste, pa je posle pogodaka Vernera, Zijeha i Pulišića Čelsi došao do velikih 0:4.

Tanjug/AP Photo

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike