Izvršni direktor Blizzarda izdao javno izvinjenje, zaposleni ipak idu u štrajk

28.07.2021

15:28

0

Ne smiruje se skandal oko optužbi za seksualno uznemiravanje

Izvršni direktor Blizzarda izdao javno izvinjenje, zaposleni ipak idu u štrajk
Copyright RuR/Activision Blizzard

U jeku kontroverznog komentara na tužbu o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji žena upućenu Activision Blizzard-u, izvršni direktor Bobi Kotik je priznao da kompanija definitivno nije zauzela pravilan pristup, i izdao javno izvinjenje svojim zaposlenima.

S druge strane, zaposleni danas planiraju štrajk ispred sedišta kompanije, u Irvinu, Kaliforniji, piše Rur.

Activision Blizzard, čuvena gejming kompanija koja je kreirala hit franšize poput World of Warcraft-a, Call of Duty-ja, Diabla i Starcraft-a, je nedavno postala meta velike optužbe na kalifornijskom sudu o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji žena, nejednakoj plati i drugim zloupotrebama pozicije. Potvrđeno je da je jedna žena čak oduzela sopstveni život zbog teških uslova na radnom mestu.

Mnogi su stali na stranu žrtava, dok je vrh same kompanije potpuno odbacio optužbe, rekavši da su ”mnoge situacije izvučene iz konteksta” i u većini slučajeva ”potpuno netačne”. Izvršni direktor Bobi Kotik je potom istupio, rekavši da kompanija nije zauzela pravilan pristup, i da planira da uvede nove mere kontrole zaposlenih, pruži podršku onima kojima je potrebna, i kreira potpuno bezbedno okruženje za sve.

Activision Blizzard zaposleni danas ipak planiraju protest ispred sedišta kompanije, u Irvinu, Kaliforniji. Njihovi zahtevi uključuju potpunu reformu sistema zapošljavanja, transparentne plate zaposlenih svih nacionalnosti i polova i promociju diverziteta i jednakosti u kompaniji. Vođa štrajka je dodao da je od izuzetne važnosti da se identifikuje zašto trenutni sistem nije uspeo da spreči zlostavljanje radnika, i da se predlože rešenja koja bi se pozabavila ovim problemima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike